Written by

Ne želite pratiti neke teme na Twitteru? Evo kako da ih se riješite

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 206

Nedavno je premijerno prikazano mnogo sjajnih serija poput posljednje sezone Igre prijestolja ili dugoočekivanog filma Osvetnici. A zahvaljujući društvenim mrežama i informacijama koje se plasiraju o omiljenim junacima zanimljivih sadržaja, teže je nego ikada izbjeći spoiler-e.

Ponekad se čini da je jedino rješenje za ovaj problem odsustvo interneta, ili bar izbjegavanje Twitter-a, Facebook-a, Instragram-a i ostalih društvenih mreža, sve dok ne dobijete priliku da konačno pogledate tu epizodu ili film o kojem svi pričaju.

Srećom, Twitter ima rješenje, a zove se – mutiranje.

Na Twitter-u možete odabrati određene ključne riječi i fraze koje ne želite vidjeti na svome home page-u. Na primjer, gledate nove objave, ali ste zabrinuti da vam neko novim informacijama ne pokvari uzbudljivu epizodu serije Igre prijestolja. Sve što treba da uradite kako biste uklonili sadržaj koji otkriva detalje radnje jeste da odete u podešavanja, isključite nekoliko riječi kao što su Game of Thrones, #GameOfThrones, a možete izabrati i imena poput Daenerys ili Bran.

U treptaju oka, bilo koji tweet koji sadrži odabrane riječi će da nestane sa početne strane. Naravno i dalje možete pristupiti tweet-ovima ako vam neko pošalje direktan link sa sadržajem, ali se on ni u jednom drugom slučaju neće pojaviti.

Spremni za blokiranje nekih spojlera? Evo kako utišati ključne riječi i fraze na desktop Twitter aplikaciji.

Za početak, u podešavanjima izaberite opciju Privatnost, a zatim na listi koja vam se prikaže izaberete opciju Mutirane riječi. I spremni ste da ukucate riječi koje ne želite vidjeti u objavama koje se prikazuju na vašem ekranu.