Written by

Nebeski saobraćaj mijenja istoriju saobraćaja

m:tel IPTV| Views: 76

Novo izdanje TV emisije m:agazin je i ove subote pred vama, 9.juna sa početkom u 14.30 časova  na programu Radio Televizije Republike Srpske. Nauka, tehnologija i IT oblast nikada nisu bile zanimljivije i bliže vama dok u udobnosti doma pratite teme budućnosti.

Uber je već odavno napravio pomake u načinu prevoza, a u posljednje vrijeme se sve više priča o njegovoj modernizaciji koja bi javni prevoz podigla na sasvim novi nivo. Iako ova kompanija novitete poprilično drži u tajnosti eksperti nagađaju da možda možemo čak očekivati leteće taxije. Električni četvorosjedi kojima će upravljati piloti će uskoro postati stvarnost, a pod imenom UberAir se mogu očekivati i testni letovi do 2020 godine na potezu od Los Anđelesa do Dalasa, te da će ovaj servis biti dostupni širokim narodnim masama najkasnije do 2023. godine.  U svojoj osnovi Uber želi da prenese kopneni servis na nebeski, s tim da on ne bude dostupan samo onima sa dubokim džepovima već svima kojima je ovakav vid prevoza potreban. Iako je ideja sjajna, čini se da će realizacija biti nešto teža zbog brojnih tehničkih ograničenja, a da bi pokazali koliko su ozbiljni u svom naumu iz Ubera su predstavili šest različitih dizajnerskih rješenja za svoj UberAir ogranak za koga su mnogi zaključili kako izgleda jednostavno sjajno.

Svjetsko prvenstvo je na pragu, a fudbalska groznica trese mnoge. Većina ljubitelja fudbala već ima spremne aplikacije na svojim telefonima koje prate sportske rezultate, ali ako predstojeće Svjetsko prvenstvo želite pratiti sa određenim predznanjem i želite biti upućeni u svaki go i svaki rezultat onda obavezno na vaš mobili telefon skinite jednu od tri aplikacije posvećene upravo Mundijalu u Rusiji. Ekipa TV magazina  predlaže tri aplilkacije koje će od vas napraviti pravog sportskog experta. GoalAlert, World Cup Yeah! i Panini Sticker Album će vam pored mnoštva podataka o svim reprezentacijama, sudijama, trenerima, stadionima, pružiti i mnoštvo istorijskih činjenica u vezi sa Mundijalom.

Budete li uz m:agazin saznaćete novitete, aktuelnosti i izazove sa kojima se susreću mnogi naučnici, a ukoliko ne možete pratiti premijerno izdanje TV magazina, propuštene minute pogledajte na zvaničnom You Tube kanalu – m:tel BiH ili pratite reprizu u subotu u 1.10 i utorak u 12.30 časova na programu Radio Televizije Republike Srpske.