Budilnik – vibrirajući prsten

Written by

Neobični budilnici koji će vas natjerati da se odmah razbudite

m:ovo m:ono| Views: 575

Svi imamo dane kada nam je teško probuditi se i ustati iz kreveta, kada odlažemo vrijeme buđenja po nekoliko puta do trenutka kada shvatimo da je krajnje vrijeme za ustajanje jer ćemo zakasniti na posao, ili čak dane kada slučajno prespavamo jer smo isključili budilnik laganim pokretom ruke.

Mi imamo 10 prijedloga kako odabrati budulnik koji će vas doslovno natjerati da ustanete i da se razbudite ubrzo nakon što čujete njegove prve zvuke.

1. Pištolj i meta budilnik

pištolj budilnik

Ovaj budilnik se neće isključiti dok se ne razbudite dovoljno da pogodite sredinu mete.

2. Budilnik – aparat za kafu

Budilnik – aparat za kafu

Ovaj aparat vas razbuđuje tako što u trenutku kada počne da se oglašava opominjujući vas da je vrijeme za buđenje, počinje proces pravljenja svježe kafe čiji miris se ubrzo uvuče u vaše nosnice ne ostavljajući vam izbora nego da se razbudite i popijete kafu.

 

3. Teg – budilnik

Teg - budilnik

Alarm koji će vas i razbuditi i natjerati da budete u dobroj formi. Gasi se tek nakon što uradite 30 vježbi za bicepse. U sebi ima detektor pokreta koji može da prepozna da li vježbate pravilno ili ne, zato se pobrinite da ste u dobroj formi ako se odlučite za ovakav budilnik.

 

4. Budilnik – otirač

Budilnik - otirač

Ovaj originalni budilnik izgleda kao otirač, a tačno vrijeme je ispisano na malom LCD ekranu.
Ali da biste ga ugasili potrebno je ustanete i sa obe noge stanete na njega. Vjerujemo da se nakon ovakvog buđenja nećete vratiti u krevet da odspavate još ‘par sekundi’.

 

5. Vibrirajući jastuk

Vibrirajući jastuk

Ovaj jastuk budilnik počne lagano da vibrira kada je vrijeme ustajanja, teško da možete nastaviti spavati u takvim uslovima.

 

6. Budilnik – detektor osmjeha

Budilnik - detektor osmjeha

Ovaj budilnik će vas natjerati da se probodite sa osmijehom na licu – doslovno. Da bi se probudili potrebno je da se nasmijete i zahvaljujući detektoru lica potrebno je da taj osmijeh bude širok i iskren, inače drugačije nećete moći ugasiti alarm. Neka istraživanja kažu da je čak i lažni osmijeh dobar za vaše mentalno zdravlje, tako da bi vam ovaj budilnik mogao donijeti i sreću i dobro zdravlje.

 

7. Budilnik – vibrirajući prsten

Budilnik – vibrirajući prsten

Ovaj budilnik ne emituje zvuk, umjesto toga nosite prsten koji vibrira kada je vrijeme za buđenje. Možete učiniti nagli pokret rukom i tako malo odložiti buđenje, ali svako sljedeće odlaganje će zahtjevati sve više pokreta rukom da će vam na kraju biti jednostavnije da ustanete.

 

8. IQ budilnik

IQ budilnik

Još jedan neobičan alarm koji od vas zahtjeva određenu aktivnost kako biste ga ugasili. Ovaj IQ budilnik vam zadaje mozgalice koje treba da riješite kako bi se ugasio. Ukoliko niste raspoloženi za ranojutarnje mozganje, da bi ugasili ovaj budilnik potrebno je da držite dugme za gašenje 30 sekundi što će vas takođe razbuditi.

 

9. Budilnik na točkove

Budilnik na točkove

Nakon što se oglasi zvuk na ovom budilniku, on počinje da se kotrlja i da ‘skače’ po sobi. U stanju je da ‘skoči’ i do 30 centimetara, što postane toliko iritirajuće da nemate izbora nego da ustanete i da ga ugasite.

 

10. Aplikaciju Wake N Shake

Aplikaciju Wake N Shake

I za kraj, jednostavan način da od vašeg telefona načinite neobičnu spravicu za buđenje je da instalirate aplikaciju pod nazivom Wake N Shake. Ova aplikacija nema mogućnost da je isključite putem ‘snooze’ dugmeta već morate da tresete telefon da bi se zvono ugasilo. Aplikacija je tako napravljena da je potrebno da zaista jako i dugo tresete telefon da ćete se, dok ga ugasite, i razbuditi.