Nesporazum na Instagramu naljutio korisnike

instagram-2

Poznato je da kreativni timovi koji rade na osmišljavnju, razvijanju i unaprijeđenju rada društvenih mreža skoro svakodnevno uvode nove opcije za korisnike. Tako je razvojni tim Instagrama, platforme za razmjenu fotografija, predstavio opciju pravljenja anketa u okviru InstaStory-a, pod nazivom Polls Sticker.

Opcija omogućava korisnicima da postave pitanje koje je ispisano na fotografiji, pozovu svoje pratioce da glasaju za neku od ponuđenih opcija i vide rezultate. Ali, korisnici su bili neprijatno iznenađeni kada su shvatili da njihovi glasovi nisu anonimni, iako je Instagram prethodno korisnike obavijestio kako će opcija funkcionisati.

“Da biste vidjeli rezultate ankete, otvorite spisak onih koji su glasali. Tu ćete vidjeti sve što je potrebno da dobijete najbolji odgovor na svoje pitanje. Ne samo da ćete vidjeti koliko glasova je dobila svaka ponuđena opcija u anketi, već ćete moći da vidite ko je glasao i koje je opcije odabrao”, stajalo je u obavještenju.

Iz Instagrama su pojasnili da će korisnici na taj način moći da uporede svoje glasove sa glasovima svojih pratilaca i prijatelja. Kao na InstaStory-u, anketa korisnika i njeni rezultati nestaju nakon 24 sata. Ali, čini se da veliki broj korisnika nije vidio obavještenje, te su nezadovoljstvo što pri glasanju nisu ostali anonimni izrazili na Twitteru.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se