Written by

Upoznajte m:tel tim: Nikola Radonjić, glavni tehničar za izgradnju mašinskih instalacija

prijateljstva| Views: 86

Nikola Radonjic

U velikim kompanijama poput m:tel-a postoje oni poslovi o kojima se malo govori, a koji su neophodni kako bi sistem funkcionisao i, naravno, kako bi na kraju svaka usluga i proizvod došli do krajnjeg korisnika. Jedan od takvih poslova je i posao Nikole Radonjića, glavnog tehničara za izgradnju mašinskih instalacija.

Nikola radi u m:tel-u već 12 godina, a posljednjih pet godina radi na poslovima planiranja, izgradnje i održavanja klima-uređaja i mašinskih instalacija u Službi za klimatizaciju i mašinske instalacije pri Sektoru za pomoćnu infrastrukturu.

Pitate li se kako Nikolin posao doprinosi kompaniji koja prodaje usluge mobilne i fiksne telefonije, interneta i digitalne TV, evo i odgovora.

Nikola zajedno sa kolegama svakodnevno obavlja kompleksan posao, često praćen terenskim radom u baznim stanicama koje su rasprostranjene širom BiH kao i održavanjem sistema fiksne i mobilne telefonije. Bazne stanice i ostali sistemi za pružanje usluga zahtijevaju specifične uslove o kojima upravo brine Nikola sa svojim radnim kolegama. Jedan od uslova da sve funkcioniše kako treba je i održavanje odgovarajuće temperature, kao i drugih propisanih tehničkih uslova za kvalitetan rad sistema.

„Moje kolege i ja se trudimo da sve zadatke obavimo pravovremeno i na taj način poboljšamo funkcionalnost sistema kompanije. To je posao koji nije vidljiv krajnjem korisniku, ali svakako je veoma bitan kada mu trebamo isporučiti kvalitetnu uslugu koju očekuje od naše kompanije“, ističe Nikola.

Iz dugogodišnjeg rada na terenu, sigurni smo da postoji mnogo interesantnih anegdota, da li biste neku željeli da podijelite?

„U ovim teškim vremenima, čast je i zadovoljstvo biti dio tima m:tel-a i bez obzira kakvi nas zadaci čekaju i kakve smo imali, radimo to sa voljom i velikim elanom.

Pri obavljanju poslova na terenu, moje kolege i ja susretali smo se sa raznim preprekama, pored vremenskih nepogoda kao što su: snijeg, kiša, led, magla, poplave koje su nas dovodile do krajnjih granica izdržljivosti, imali smo i bliske kontakte sa različitim divljim životinjama, opasnim po život. Nerijetko smo nailazili na divlje svinje, srne, a na nekim lokacijama naišli smo i na tragove medvjeda. Jednom prilikom, medvjed se našao ispred vozila naših radnih kolega, a u takvim situacijama teško je ostati pribran. U ljetnjem periodu imamo česte susrete sa zmijama, među kojima i onim najotrovnijim na ovim terenima. Takođe, kao domaćini, u baznim stanicama znaju nas ispred vrata dočekati i saća puna stršljenova. Ipak, pored svih tih prepreka nismo se vraćali a da nismo obavili zadatak, sve u cilju što boljeg i kvalitetnijeg signala mobilne mreže i funkcionisanja sistema kompanije“.

Svakako treba vjerovati na riječ Nikoli kada kaže da je mnogo zanimljivih anegdota bilo u ovih 12 godina rada u kompaniji da bi to stalo u jednu priču.

Pored velikih izazova sa kojima se svakodnevno susreće na svom radnom mjestu, Nikola ističe da mu je ipak najveći uspjeh njegova porodica. Oženjen je i ponosni otac dvije odrasle kćerke – studentkinje.