Written by

Noć za kulturu

prijateljstva| Views: 260

noc-muzeja-2017

Banjaluka je i ove godine dio evropske kulturne mape, jer se već dvanaest godina zaredom i u njoj održava Evropska noć muzeja. Ova kulturna manifestacija organizuje se 20. maja, a širom Evrope kultura se slavi pod pokroviteljstvom Vijeća Evrope i UNESCO-a.

Prijateljsku ruku podrške kulturi kroz saradnju sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske (MSURS) i ove godine pružila je kompanija m:tel, stoga vašoj pažnji preporučujemo interesantan program ovogodišnje Evropske noći muzeja.

Od 20 časova do ponoći u MSURS ćete moći uživati u raznolikim izložbenim, scenskim i muzičkim sadržajima.

Program će početi izložbom Teme i ideje modernog: Srpsko slikarstvo 1900-1941, koja se realizuje uz saradnju sa Galerijom Matice srpske iz Novog Sada.

U večeri susreta i dobre energije očekuje vas i Jazz Poesy Cabaret  nastao spajanjem džez kvarteta Кombine Quartet sa poezijom mladih banjalučkih pjesnika Nebojše Kuruzovića i Saše Berendike. Sve to biće upotpunjeno fotografijama Drage Vejnovića, Janje Bijelić i Vanje Milošević.

Veče se nastavlja nastupom Inex cirkus teatra iz Beograda koji će izvesti polusatni performans sastavljen od plesa, lutkarskog teatra, vazdušnih akrobacija i žongliranja.

Kraj programa rezervisan je za nastup banjalučkog DJ dvojca FlatFunk koji čine Aleksandar Matić i Slaviša Marjanac.