Written by

Nokia 215 – telefon kojem baterija traje mjesec dana

m:ovo m:ono| Views: 97

Nokia 215

Pametni telefoni mogu obavljati razne zadatke koji su starim telefonima bili nemoguća misija, ali imaju jedan veliki problem, a to je kratko trajanje baterije.

Jedno od rješenja za ovaj problem je obični telefon koji možete koristiti samo za pozive. Microsoft se vodio upravo ovom logikom, ali i ranijim iskustvom Nokije u pravljenju neuništivih jeftinih telefona, pa već neko vrijeme možete kupiti telefon Nokia 215 kojem baterija može izdržati nevjerovatnih 29 dana.

Premda telefon izgleda sasvim obično, ima podršku za Facebook, Messenger i Twitter, a takođe ima i Opera browser, pa možete poslati email i surfovati internetom. Ovo je najpristupačniji Microsoft telefon sa pristupom internetu, a dolazi u dvije verzije, sa jednom ili dvije SIM kartice, te u zelenoj, crnoj i bijeloj boji.

Verzija sa samo jednom SIM karticom može da podrži oko 20 sati korištenja poziva ili čak 50 sati slušanja muzike, što može postiditi i neke proizvođače daleko skupljih telefona.

Telefon je dug 116 mm, a širok je samo 50 mm, dok je debljina od 12,9 mm sasvim zadovoljavajuća da dobro leži u ruci dok ga koristite.