Written by

Nokia 7.1 – niskobudžetni luksuz

m:arket, preporučujemo| Views: 220

Bilo je samo pitanje vremena kad će Nokia ponovno biti primjećena i kad će privući pažnju korisnika i stručne javnosti. Nakon prvobitnog talasa nostalgije koji je izazvala povratkom na tržište, Nokia je počela opasno da oduševljava novim modelima telefona, a jedan od njih je sigurno Nokia 7.1 o kome svi pričaju.

Ovo je telefon premium izgleda, ali spada u kategoriju Android One telefona koji su namijenjeni korisnicima sa nešto manjim budžetima. Samo će u Sjedinjem Američkim Državama biti dostupna verzija od 4GB RAM-a i 64 GB memorije dok će za evropsko tržište biti dostupna verzija i od 3GB/32GB. Obe verzije će pokretati Snapdragon 636 mobilna platforma od Qualcomm-a.

Nokia 7.1 ima ekran veličine 5,84 inča sa odnosom ekrana 19:9 kao I 2.5D zaobljeni Gorilla Glass 3 displej. Tu je nezaobilazni notch kao i prilično velika “brada” zbog čega telefon izgleda zaista senzacionalno.

Baterija jačine 3,060 mAh možda neće biti dobvoljna svima, ali za Full HD+ displej i Android One softver bi trebalo da bude sasvim dovoljna.