Written by

Nokia 8.1 Plus – prvi telefon sa hole-punch ekranom

mobilni svijet, u žiži| Views: 173

Kompanija HMD Global definitivno ide u korak s trendovima na tržištu pametnih telefona. Dokaz za to je Nokia 8.1 Plus, novi model telefona s rupom u ekranu. Najveće razlike u odnosu na model 8.1 su upravo ekran, ali i sitni detalji na zadnjoj kameri. Za sada je poznato da će ovaj pametni telefon imati rupu u 6.22-inčnom ekranu za selfie kameru koja će se nalaziti u gornjem lijevom uglu.

Nokia 8.1 Plus gotovo je jednake veličine kao i obični Nokia 8.1 model što znači dimenzija od 156,9 x 76,2 x 7,9 milimetara u odnosu na 154,8 x 75,8 x 8 milimetara običnog modela. Što se tiče zadnje strane, Nokia 8.1 Plus će imati dvostruku kameru s Zeiss optikom.

Prema pisanju 91mobiles, ovaj model telefona imaće i USB Type-C priključak s donje strane, kao i 3.5-milimetarski priključak za slušalice s gornje stranje uređanja. Kakav će čip sadržati Nokia 8.1 Plus nije poznato, ali stručnjaci pretpostavljaju da će kompanija napraviti iskorak u odnosu na Nokia 8.1 model koji ima Snapdragon 710 čip.

Informacije o cjenovnom rangu i dostupnosti i dalje se drže u tajnosti, ali su očekivanja da bi više informacija o prvom telefonu sa hole-punch ekranom iz Nokia linije trebalo da bude poznato narednih sedmica.