Written by

Nokia X5 ima notch

moj android| Views: 142

Nokia X5, ili Nokia 5.1 je trebalo da bude premijerno prikazan na događaju prošle sedmice koji je otkazan i pomjeren za sutra, ali s obzirom na to da su specifikacije kao i sam izgled telefona odavno poznate javnosti više ništa nije tajna.

Planirano je da ovo bude drugi telefon kompanije koji će imati notch, nakon Nokia X6 modela što ne čudi jer je ovaj dobio zaista sjajne povratne informacije. U ovom slučaju notch bi trebalo da bude nešto širi nego kod Nokie X6. Mimo toga, telefon će izgledati prilično identično kao i prethodnik, a tu je i dualna kamera kao senzor za identifikaciju otisaka prstiju. Šuška se da bi telefon mogao cijeli biti napravljen od stakla, ali to još uvijek nije potvrđeno.

S obzirom na to da je planirano da Nokia 5X bude nešto povoljniji model od X6, možemo očekivati i nešto slabije specifikacije, ali iz kompanije tvrde da to neće biti ništa drastično.  Telefon će raditi na Snapdragon 600  ili Helio P60 SoC, a ekran bi trebalo da bude veličine 5,86 inča sa HD rezolucijom i odnosom ekrana 19:9. Baterija jačine 3000 mAh sigurno neće razočarati, a pokretaće ga Android Oreo 8.1 operativni sistem.

Što se tiče kamera Nokia X5 će imati dualnu kameru od 13 + 8 mgapiksela i prednjom od 8 megapiksela. Što se tiče memorije planirane su kombinacije od 3GB RAM-a + 32 GB memorije te 6GB RAM-a i 64 GB memorije, a navodo će biti lansirana i srednjaverzija od 4 GB RAM-a