Written by

Nova aplikacija vam govori da li je vaša kafa i dalje suviše vruća

moj android| Views: 54

readysip

Zanimljiv Kickstarter projekat će svakodnevno pijenje kafe učiniti nešto manje opasnim. Prilično zanimljiv mali uređaj koji će ovo omogućiti ovo zove ReadySip.

Svi znamo za ovaj „problem“ sa kojim se suočavamo bar jednom dnevno. Dok sipate vrelu kafu u visoku šalju, ometeni čitanjem ili gledanjem u nešto drugo, nesvjesno ste uzeli gutljaj svog omiljenog napitka. Ne samo da ste se opržili, nego vam je u naredna dva dana sve što se probali imalo ukus papira. Tako „oprženi“ i rastrojeni ćete često preskočiti popiti svoju kafu ili će se ona na kraju ohladiti.

Rješenje da stavite malo leda kafu ne čini se sjajnim jer razrijeđena kafa i nije baš tako lijepog okusa.

ReadySip je ipak daleko sofisticiranije rješenje od toga. Uređaj je u osnovi efikasni digitalni kuhinjski termostat sa jednostavnim vizualnim indikatorom i pratećom smartphone aplikacijom.

Nakon što napravite kafu, sve što je potrebno je da ga ubacite u vašu šolju i stilski LED indikator će sijati crveno ukoliko je vaše piće previše vruće. Kada se ohladi na svoju idealnu temperaturu, indikator će promijeniti boju u zeleno, a ukoliko se previše ohladi indikator će pokazati plavo svjetlo.

Ali kako ReadySip zna šta je idealna temperatura za vas? Upravo tu smartphone aplikacija dolazi do izražaja, jer je možete namjestiti tako da prilagodi ReadySip vašem ukusu.

ReadySip je ujedno i “eco-friendly” rješenje jer termostat zamjenjuje jednokratne kašičice za miješanje kafe.

Kreatori uređaja navode da su u potrazi za 20 hiljada dolara do sredine januara naredne godine.

Ukoliko se prikupe potrebna sredstava, ReadySip će biti u punoj proizvodnji do maja i isporučivaće se globalno.