Written by

Nova Apple streaming mreža mogla bi biti dostupna do 2025. godine

iza ugla, mobilni svijet| Views: 110

Pozivnice su poslane i sada je zvanično – naredni Apple događaj održaće se 25. marta u kalifornijskom gradu Kupertino. Novi AirPod-ovi, iPad naredne generacije i dugo očekivani AirPower – ovo su samo neki od uređaja koji bi mogli imati premijeru na ovom događaju.

Sve će se odigrati u Apple kampusu, tačnije u dvorani koja nosi ime osnivača kompanije – Steve Jobs-a. Za sada je poznato da će događaj biti emitovan uživo, a publika očekuju da kompanija svoje korisnike iznenadi nekim inovativnim rješenjem i ovog puta. Najviše se govori o drugoj generaciji AirPods slušalica, ali se željno iščekuje premijera AirPower bežičnog punjača ili barem novog iPad-a. Međutim, nezvanične informacije govore da Apple priprema i obnovu iPad Mini uređaja.

Pažnja će sigurno biti usmjerena i na nove usluge koje bi kompanija mogla pokrenuti do 2025. godine. U posljednjih nekoliko mjeseci, sve više se spekuliše da je Apple spreman za lansiranje vlastitog streaming video servisa – direktne konkurencije brojnim sličnim platformama. Takođe, proizvođač iOS tehnologije mogao bi ponuditi i uslugu pristupa vijestima iz različitih izvora. Od ranije je poznato da kompanija troši milijarde dolara na vlastite TV emisije i njihovu distribuciju putem Apple TV, iPhone-a i iPad-a. Ovaj patent, koji je odobren u februaru ove godine, omogućiće da njihovi programi budu dostupni za gledanje na bilo kojem uređaju, a ne samo na onima iz vlastite proizvodnje.

Budućnost je na dohvat ruke, a ljubitelji brenda sigurno se tome raduju jer ovaj tehnološki gigant neće posustati u proizvodnji pametnih uređaja i inovativnih rješenja.