Written by

Nova dimenzija grupne fotografije uz selfie štap

moj android| Views: 100


DCIM100GOPRO

Svijet je već odavno obuzela manija fotografisanja selfie štapom. Gotovo da ne postoji važnije turističko mjesto na kojem vas u svakom trenutku zaustavljaju ulični prodavači ovih gedžeta. Bilo da ste odmah postali fan ili žestoki protivnik ovakvog načina fotografisanja, jednu činjenicu ne možete poreći: fotografisanje selfie štapom nevjerovatno je zabavno!

U satiričnim člancima često ga nazivaju “štapom narcisa” koji podržava po mnogim psiholozima izuzetno štetan trend selfie fotografisanja. Zanimljivi su i počeci ovog uređaja koji je svoju neslavnu premijeru imao na stranici knjige “Beskorisni japanski izumi”. Jedan od trenutno najpopularnijih gedžeta tako se našao u društvu niza često neupotrebljivih izuma koji se javnosti predstavljaju isključivo u humoristične svrhe, a niko nije očekivao drugu šansu koju je ovaj uređaj dobio godinama kasnije. Selfie štap je u početku lansiran u Aziji, a silovito osvajanje tržišta započelo je nakon što se u javnosti 2014. godine pojavio jedan od najpopularnijih selfija svih vremena. Tvorac ovog selfija bila je tadašnja voditeljka nagrade Oscar Ellen DeGeneres koja je oko sebe okupila niz holivudskih zvijezda. Ovaj selfie postao je viralan u roku od nekoliko sekundi, a blistava budućnost selfie štapa postala je zagarantovana. O popularnosti selfie stick trenda dovoljno govori i činjenica da na društvenoj mreži Instagram trenutno nalazi preko 150 000 fotografija sa hashtag-om #selfiestick.

Kupci su se uvjerili kako selfie štap dodaje potpuno novu dimenziju grupnim fotografijama budući da više nije bilo potrebno tražiti osobu ‘sa najdužom rukom u društvu’. U tom trenutku je svako mogao uslikati savršenu fotografiju prilikom druženja sa porodicom i prijateljima, a selfie štapovi su postali jedan od najprodavanijih božićnih poklona svih vremena. Ima ih različitih vrsta, oblika i boja, a na vama je samo da se odlučite koji će najviše odgovarati svim vašim potrebama.

U ponudi dodatne opreme kompanije m:tel možete pronaći selfie stick koji vam daje mogućnost pravljenje vrhunskih grupnih i panoramskih fotografija zahvaljujući dužini od jednog metra. Odlična karakteristika je i činjenica da se ova nova generacija stick-a povezuje sa vašim smartfonom putem bluetooth-a, tako da vas od vaše naredne omiljene fotografije dijeli samo jedan pritisak na dugme. Ova vrsta selfie sticka idealna je i praktična opcija za pravljenje fotografija iz velikih udaljenosti, a već prvo fotografisanje otkriće vam novu dimenziju zabave zbog koje ćete se uvijek iznova vraćati ovom gedžetu.

Još uvijek vas nismo uvjerili da isprobate ovaj selfie trend? Možda će vam ovaj video pomoći da promijenite mišljenje!