nova godina kvizolog

Written by

Nova godina izazova za igrače Kvizologa

m:vijesti| Views: 142

nova godina kvizolog

Ubrzo nakon što se pojavila u novembru prošle godine, igrica Kvizolog postala je jedna od najpopularnijih online igara u Bosni i Hercegovini. Ovaj kviz znanja kreirala je kompanija m:tel u skladu sa gradivom osnovnih škola i namijenjena je školarcima koji na zabavan način mogu ponavljati naučeno, prikupljati bodove i takmičiti se sa drugim vršnjacima.

Kako bi osvojili najveći broj bodova, igrači moraju pobijediti u što većem broju dvoboja protiv drugih igrača. Nakon što prihvati poziv na dvoboj, ili sam pošalje poziv, igrač treba da savlada protivnika u nekoliko igrica: “Veliki odmor”, “Spojnice”, “Mozgalica”, “Mućni glavom” i “Znam ja!”.

Svaka od ovih igrica dizajnirana je tako da testira drugačiju sposobnost, tako da igrica “Spojnica” ispituje moć logičkog zaključivanja budući da igrač mora pronaći dvije slike koje su na neki povezane, a “Mozgalica” ispituje sposobnost pamćenja, zato što igrači moraju zapamtiti detalje o fotografiji koja im se prikaže i kasnije tačno odgovoriti na što više pitanja o njoj.

I ostale igrice su pune izazova, tako da tokom igrice “Veliki odmor” treba otkriti konačno rješenje iz četiri kolone asocijacija, a igrice “Mućni glavom” i “Znam ja!” sadrže niz pitanja iz matematike, geografije, istorije i mnogih drugih predmeta.

Jedan od najvažnijih razloga zbog koji je Kvizolog tako popularan među djecom je činjenica da je ova igrica idealna za zajedničku igru sa roditeljima. Igrica je zabavna i edukativna u isto vrijeme, a istraživanja su pokazala kako djeca uče na mnogo brži i jednostavniji način uz roditelje.

Najvještiji igrači imaju priliku da osvoje odlični Allview Viva D8 tablet ili LG Bluetooth slušalice.

Igricu Kvizolog možete pronaći na pronaći na m:telovoj Facebook stranici.