Written by

Nova hit serija HBO kanala „Hirurg“ na Open IPTV-ju

m:tel IPTV| Views: 250

hirurg hbo

Ne propustite premijeru nove serije na kanalu Cimemax i CinPRO u sklopu Open IPTV-a

Već smo navikli da nam HBO donosi samo najbolje serije i sigurni smo da će i sa novom serijom „Hirurg“ ili u originalu „The Knick“ biti isti slučaj. Ovu seriju iz originalne HBO produkcije, čije prikazivanje omogućavaju m:tel i Open IPTV, možete pratiti na kanalima Cinemax i CinPRO. Serija će biti premijerno prikazana u subotu,9. avgusta u 22.00 časa.

Radnja ove uzbudljive nove serije smještena je u Njujorku, 1900. godine i prikazuje živote inovativnih hirurga i bolničarki koji rade u bolnici Nikerboker. Oni rade u vrijeme kada je stopa smrtnosti bila veoma visoka, a antibiotici nisu još uvijek postojali. Glavni lik je dr Džon Tekeri kojeg glumi odlični britanski glumac Klajv Oven, poznat po svojim ulogama u filmovima „Potomci“ i „Bliskost“ za koji je dobio nominaciju za Oskara. On u seriji glumi arogantnog ali i briljantnog doktora koji je zavisan od kokaina i opijuma ali ima i velika ambicije za medicinskim otkrićima i sticanjem dobrog glasa glasa među svojim kolegama.

U skladu sa tadašnjim vremenom, osoblje i pacijente bolnice čine samo bijelci tako da pojava novog izuzetno talentovanog doktora Afroamerikanca, dr Aldžernona Edvardsa, uzburkava strasti u bolnici. On se mora boriti za poštovanje i pokušati pronaći svoj put u rasistički nastrojenom gradu.

Bolnica Nikerboker mora pokušati da zadrži svoju reputaciju u pružanju kvalitetne njege ali istovremeno mora i zarađivati kako bi ostala otvorena, tako da se pokušava privući bogatija klijentela.

Režiju potpisuje Stiven Soderberg (“Neželjena dejstva”, dobitnik Oskara za “Putevi droge”, dobitnik Emi za HBO-ov “Moj život s Liberačijem”) a pored Ovena, glumačku ekipu čine i Andre Holand (“42”), Džeremi Bob (“Vuk sa Vol Strita”), Džulijet Rajlens (“Franses Ha”), Iv Hjuson (“Sve smo rekli”), Majkl Andžarano (“Velika pljačka”), Kris Salivan (HBO-ovo “Normalno srce”), Kara Simor (“Obrazovanje”), Erik Džonson (“Panduri novajlije”), Dejvid Fiero (“Birdman”), Maja Kazan (“Franses Ha”), Grejndžer Hajns (“Linkoln”), Leon Adison Braun (“Još bolji bluz”) i Mat Fruer (“Maks Hedrum”).

Serija će biti emitovana na kanalu Cinemax svake subote u terminu od 22.00 časa. Premijerna epizoda biće dostupna i ostalim korisnicima Open IPTV-a, koji nemaju dodatni Cinemax paket, i to putem kanala CinPRO koji će samo ovom prilikom biti dostupan besplatno svim Open IPTV korisnicima, na poziciji 706.

Kanal Cinemax dostupan je Open IPTV korisnicima u dodatnom Cinemax paketu po cijeni od 4 KM (bez PDV-a) mjesečno.

Osim najnovijih dostignuća iz HBO produkcije i svjetskih premijera, Open korisnicima je u okviru HBO paketa besplatno dostupna i HBO videoteka a više informacija o tome možete pronaći na www.mtel.ba