Njegova mračna tkanja HBO

Written by

Nova premijera na HBO-u – „Njegova mračna tkanja“

m:tel IPTV, tv filter| Views: 316

Sigurno ste već navikli da vas ponedjeljkom u HBO videoteci u okviru m:tel TV paketa, dočekaju nove epizode, sezone ali i premijere najboljih svjetskih serija.

Tako će biti i ovog ponedjeljka. Kada dođete kući s posla, i poželite zabavu za ovaj kišni dan, uđite u HBO videoteku i nađite seriju „Njegova mračna tkanja“.

Adaptacija nagrađivane istoimene trilogije Filipa Pulmana, koja se smatra savremenim remek-djelom naučne fantastike, prati Liru (Dafni Kin), naizgled običnu, ali hrabru djevojku iz drugog svijeta. Lira kreće u potragu za kidnapovanim prijateljem, otkriva zlokobnu zavjeru u vezi sa ukradenom djecom i pokušava da shvati misteriozni fenomen zvani Prašina. Dok putuje kroz svjetove, uključujući i onaj nama poznat, Lira upoznaje odlučnog i odvažnog dječaka Vila. Oni zajedno sreću neobična bića i otkrivaju opasne tajne, a sudbina živih i mrtvih je u njihovim rukama.

Pored Dafni Kin u glavnoj ulozi, u seriji glume i Rut Vilson (dobitnica Zlatnog globusa za ulogu u seriji „Afera“), Lin-Manuel Miranda (dobitnik Toni nagrade za mjuzikl „Hamilton“), Džejms Makavoj, Klark Piters, Džejms Kozmo, En Mari Daf, Vil Kin i Arijon Bakar.

Izvršni producenti serije su Den Mekulok, Džejn Tranter, Džoel Kolins i Džuli Gardner za Bad Wolf, Filip Pulman, Džek Torn, Tom Huper, Oto Betherst, Debora Forte, Tobi Emerih i Kerolajn Blekvud za New Line Cinema, kao i Ben Irving i Pirs Vagner za BBC One.