Written by

Nova sezona dramske hit-serije na HBO-u “Peni Dredful II”

m:tel IPTV| Views: 172

Na program HBO stigla nam je druga sezona hit-serije “Peni Dredful II” kreatora Džona Logana

Peni Dredful

„Peni Dredful“ je već sa prvom sezonom zasluženo proglašena hit-serijom. Ovaj fantastični psihološki triler, u kojem se neki od najstrašnijih književnih likova – dr Frankenštajn i njegovo stvorenje, Dorijan Grej, kao i legendarni likovi iz romana „Drakula“ – sukobavljaju i vrebaju iz mračnih ulica viktorijanskog Londona, smješten je u 1891. godinu.

I druga sezona je nastala iz uma tri puta za Oskara nominovanog kreatora Džona Logana (“Hugo”, “Avijatičar”, “Gladijator”) i oskarovca Sema Mendeza (“Američka ljepota”, “Skajfol”), a u njoj se na ekrane, kroz 10 novih epizoda, vraća poznata glumačka ekipa, koju predvode Eva Grin (kao Vanesa Ajvs), Džoš Hartnet (Itan Čendler) i Timoti Dalton (Ser Malkom Mari).

“Peni Dredful” je snažno napisana saga, ispunjena tamnom misterijom i neizvjesnočću. Smještena je u polusvijet – na granicu stvarnosti i natprirodnog – gdje lični demoni iz prošlosti mogu biti jači od vampira, zlih duhova i besmrtnih zvijeri. Radnja je smještena u London 1891. godine. Tokom ovog doba ogromnih tehnoloških i naučnih eksperimenata, likovi su vođeni fatalnom radoznalošću – jedni svjetskim istraživanjima, drugi, pak, testiranjem životnih granica. Njihovi poduhvati bacaju zastrašujuće svjetlo na nepoznato i vode nas u jedan gotovo nezamislivi svijet.

U vremenu ispunjenom grijehom i psihološkim istraživanjima, ljubav i strast su zaražene dubljom, tamnijom misterijom. Pateći od potrebe za ljubavlju, karakteri se u novoj sezoni odaju erotskom iskušenju, što će dovesti do stravičnih posljedica. Međutim, uprkos individualnom otuđenju, oni će formirati neočekivane saveze u lovu na sve veće zlo.

Serija se prikazuje na kanalu HBO petkom u terminu od 21.05 časova.