Written by

Nova Sony kamera imaće bolje ID raspoznavanje lica

iza ugla, mobilni svijet| Views: 162

Svi mediji pišu o tome kako će se kompanija Sony u Novoj godini posvetiti proizvodnji nove generacije 3D ToF kamera ne bi li izašli u susret zahtjevima korisnika.  Novi senzori koji bi trebalo da budu predstavljeni ove godine će poboljšati rear i prednje kamere uređaja raznih proizvođača koji koriste Sony kamere. Masovna proizvodnja 3D kamera očekuje se već ovog ljeta.

3D Tof kamere su posebne po tome što šalju nevidljive snopove svjetlosti, a zatim mjere vrijeme koje je neophodno da se oni odbiju. Ovo bi trebalo da funkcioniše na maksimalnoj udaljenosti od pet metara.

Satoshi Yoshiara, jedan od čelnika kompanije Sony izjavio je kako će ovo rješenje za rezultat imati mnogo preciznije 3D modele lica i objekata, nego što je to slučaj sa strukturnim svjetlosnim senzorima koji se trenutno najviše koriste u ove svrhe.  Isto tako, on je naglasio kako bi upravo ova tehnologija Sony izdvojila kao superiornu kompaniju na ovom polju.

Sve ovo trebalo bi da utiče na poboljšanje funkcije raspoznavanja lica i otključavanja telefona putem iste jer bi se na ovaj način poboljšao fokus u slabo osvjetljenim uslovima. Pored toga Sony razvija i sopstveni DepthSense web sajt koji bi trebalo da predviđa karakteristike poput DSLR kvaliteta fotografije, interakcije bez dodira, 3D rekonstrucije prostorije, pomiješane realnosti te dimenzija.

Na tržištu već postoje telefoni koji imaju 3D ToF kamere, kao što je Oppo R17 Pro, ali ovo što Sony planira trebalo bi da donese svojevrsnu revoluciju i nema nikkae sumnje da će ove nove funkcije koristiti mnogi veliki proizvođači.

Huawei je je već najavio kako bi nova rječenja mogao koristiti na svojim novim uređajima.