Written by

Nova Sony PlayStation konzola zvaće se NEO?

m:ovo m:ono| Views: 719

ps4

Glasine koje su se nedavno pojavile govore da Sony planira da unaprijedi četvrtu generaciju svoje konzole za igranje, a novi PlayStation 4 bi se mogao zvati PlayStation NEO. Ova vijest iznenadila je mnoge jer nije bilo uobičajeno da proizvođači konzola poput Sony-a ili Microsoft-a unapređuju hardver tokom jednog ciklusa uređaja na tržištu. Prema informacijama do koje su došli portali koji prate gejming svijet Sony želi da nadogradi popularnu “četvorku”, a umjesto naziva 4,5 ili 5 do kraja godine bi se trebao pojaviti Neo.

Prema izvorima sajta koji je uspio da dođe do povjerljivih izvještaja koji otkrivaju planove kompanije, novi model će imati brži procesor, više memorije i bolju grafiku, a Neo će podržavati i 4k rezoluciju.

sony2

Ono što bi trebalo obradovati igrače je podatak da će nove igre i dalje imaju podršku za dosadašnji model, dok će Neo, osim 4k rezolucije donijeti i bolje igračko iskustvo. Novi naslovi mogli bi se pojaviti već na jesen, mjesec dana prije izlaska nove konzole uz koju će se moći kupiti i PlayStation VR set.

Očekuje se da bi Sony Neo mogao koštati oko 400 dolara, dok će aktuelna verzija najvjerovatnije pojeftiniti. Sony PlayStation 4 konzola do sada je prodana u preko 40 miliona primjeraka širom svijeta, a na tržištu joj konkurišu Nintendo Wii, koji je svoje mjesto našao u 13 miliona domova, dok je Microsoft svoju konzolu Xbox One uspio prodati u 18 miliona primjeraka.

Kompanija m:tel u bogatoj ponudi uređaja ima i Sony PlayStation 4 konzolu, a više informacija možete saznati ukoliko posjetite web-shop.