Written by

Nova trend igra “Izazov 48” sati

m:ovo m:ono| Views: 111

Girl texting on smartphone at home

Girl texting on smartphone at home

Igra pod nazivom “Izazov 48 sati” novi je trend među mladim korisnicima društvene mreže “Facebook”, a predstavlja problem jer navodi djecu da bježe od kuće odnosno nestanu na period od dva dana.

Sve je više roditelja koji su zbog ove igre prestravljeni obzirom da nisu mogli da pronađu svoju djecu. Naime, djeca koja nestanu u izazovu dobijaju bodove za svaku objavu o nestanku na društvenim mrežama, kao i za svaki sat potrage. Ova igra kopija je “Izazova 72 sata”, koji je kružio zapadnom Evropom prije nekoliko godina.

Jedna od majki čije je dijete staro 14 godina u Irskoj nestalo na 55 časova sa grupom prijatelja, kaže da se plašila da su oteti, mrtvi ili nešto slično, ali ta djeca su sve to smatrala smiješnim. Sličnu situaciju prošli su i roditelji djevojčice od 11 godina koja je u Engleskoj nestala na 24 sata. Ona i njena drugarica nisu htjele reći roditeljima zašto su ostišle iz kuće.

Inače, ovo nije prvi put da se na društvenim mrežama, posebno Facebooku šire besmisleni trendovi i izazovi. Jedan od ranijih izazova bio je da se pojede što veća količina cimeta u prahu, što izaziva kašalj, a uzalud su bila i upozorenja ljekara da može doći do gušenja.