Written by

Nova Verizon aplikacija za brižne roditelje

m:ovo m:ono| Views: 222

aplikacija

Verizon je nedvno objavio kako će njihov proizvod za roditeljsku kontrolu FamilyBase biti unaprijeđen i preimenovan, nova aplikacija pod nazivom Verizon Smart Family će roditeljima omogućiti da prate sve aspekte života njihovih mališana, da prate njihove uređaje te kontrolišu vrijeme koje provode na njima.

Aplikaciju može koristiti do 10 članova porodice i obezbjeđuje mnoštvo načina na koje možete pratiti šta djeca rade na telefonu. Postoje filteri za sadržaj  pomoću kojih blokirate određene sajtove i sadržaj koji u sebi sadrži nasilje, alkohol, drogu i kockanje. Roditelji takođe mogu blokirati neželjene kontakte, gledati poruke svoje djece kao i pozive te provjeriti koliko baterije na telefonu njihovih mališana ostalo.

Limit za korištenje uređaja se takođe može postaviti na nekoliko različitih načina. Možete pauzirati wi-fi konekciju ili namjestiti da se to automatski završi u određeno vrijeme. Isto tako možete postaviti limit kad je u pitanju vrijeme razgovora, broj poruka i mjesečnu kupovinu. Na poslijetku tu je i lokator koji ne samo da vam pokazuje gdje vam je dijete preko lokacije telefona već šalje obavještenje ukoliko dijete napusti određeno područje.