Written by

Nova verzija Android Nougat-a stiže naredne sedmice

moj android| Views: 199

android_7_nougat

Posljednja verzija operativnog sistema Nougat 7.1  puštena je u promet prošlog mjeseca, ali samo za korisnike Pixel pametnih telefona. Kada govorimo o ostalim uređajima, iz kompanije Google saopšteno je da će od 5. decembra biti dostupna i verzija za Nexus, Nougat 7.1.1.

Objavljivanje ove verzije će proteći po poznatoj praksi kompanije Google. Tokom prva tri dana će 10.000 nasumično odabranih korisnika biti obaviješteno da mogu skinuti update, dok će se narednih 10 dana broj korisnika povećavati za 10 odsto. Planirano je da 14. dana ažuriranje bude dostupno za sve. Zauzimaće oko 650 MB, a korisnici će imati priliku da uživaju u novim emotikonima i mogućnošću dodavanja prečica.

Očekuje se da Android Nougat 7.1.1 postane službeni softver koji će OEM koristiti za ažuriranje svojih prijava, ali će vjerovatno proći sedmice, a možda čak i mjeseci, prije nego što svi telefoni dobiju ažuriranja, naročito ako uzmemo u obzir da neki uređaji još uvijek nisu stigli na red za Android Nougat 7.0 verziju.