moderna porodica serija

Written by

Nove avanture „Moderne porodice“

m:tel IPTV| Views: 337

moderna porodica

Pravi dijamant u moru bezličnih američkih humorističnih serija je svakako „Moderna porodica“, koja prati urnebesne živote jedne velike porodice koju predvode Ed O'Neill i Sofia Vergara! Preko 70-tak osvojenih nagrada širom svijeta dokaz su da ovaj fenomen oduševljava sve generacije gledalaca, a od sada je moguće pratiiti novu sezonu ove serije na kanalu RTL2.

Klan Pritchett-Dunphy je sve samo ne dosadan! Njihova svakodnevica puna je iznenađenja, porodični odnosi ovise o raspoloženju članova, a zajednički susreti skoro uvijek se završe smijehom. Ljubav Phila i Claire Dunphy (Ty Burrell i Julie Bowen) još uvijek je snažna kao i prvog dana kad su se upoznali, uprkos činjenici da tinejdžerski problemi kćeri Haley i Alex (Sarah Hyland i Ariel Winter), te sina Lukea (Nolan Gould) preispituju njihovu ljubav iz dana u dan. Tata Phil ne odustaje od svoje filozofije ‘cool oca’ pa dopušta djeci da se oslobode straha i testiraju svoje granice, dok Claire, koja je i sama bila divlje dijete, na sve moguće načine sprječava da se istorija ponovi.

Njezin brat Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) i njegov partner Cameron (Eric Stonestreet) odlično se nadopunjuju u vezi odgajajući usvojenu kćerkicu Lily, ali istovremeno balansirajući između privatnih, poslovnih i porodičnih vrijednosti.

Clairin i Mitchellov otac, Jay Pritchett (Ed O'Neill), uživa u drugom braku sa zavodljivom Kolumbijankom Glorijom (Sofia Vergara) i njezinim pametnim, ali prerano sazrelim sinom Mannyjem (Rico Rodriguez) iz prvog braka.

moderna porodica serija

„Moderna porodica“, koja je svojevrsna parodijsko-dokumentarna serija (tzv. mockumentary), djelo je autora, scenarista i producenata Christophera Lloyda i Stevena Levitana koji su i sami dali nekoliko ideja za teme epizoda. Njihov trud i kreativnost prepoznala je i struka, koja je nominovala seriju za čak 14 nagrada Emmy (pet osvojenih), dvije nagrade Zlatni globus (osvojila za najbolju humorističnu seriju, ostavivši iza sebe najvećeg konkurenta, seriju Glee) te šest nominacija SAG nagrada (osvojila za najbolju glumačku postavu).

Zbog velike popularnosti serije u Americi i svijetu (Čile i Grčka već produciraju svoju verziju serije), glumci „Moderne porodice“ su pred kraj snimanja treće sezone zatražili povećanje plate. Prema pisanju renomiranog magazina Hollywood Reporter, šestero glavnih glumaca, O'Neill, Bowen, Burrell, Ferguson, Stonestreet i Vergara, tužbom su zatražili od produkcijskog studija 20th Century Fox novi ugovor prema kojem će zarađivati minimalno 150 hiljada dolara po epizodi, što je dvostruko više od onog što su dobijali u trećoj sezoni (65 hiljada dolara). Naime, glumci su na Vrhovnom sudu u Los Angelesu predali tužbu jer tvrde kako njihovi dosadašnji ugovori nisu u skladu s kalifornijskim zakonom jer ih obavezuju na sedmogodišnji rad bez mogućnosti napredovanja i ne dozvoljava im da sudjeluju u drugim glumačkim projektima tokom tog perioda.

Novu sezonu serije „Moderna porodica“ možete pratiti na kanalu RTL 2 u večernjim terminima, od ponedjeljka do petka u 22 časa.