Written by

Nove glasine o modelu Samsung Galaxy S7: Četiri verzije, niža cijena, skener rožnjače?

moj android| Views: 339

samsung-logo

Nakon što su objavljene glasine o različitim veličinama ekrana koje bi Samsung Galaxy S7 mogao da ima, u medijima su se pojavile nove spekulacije. Ako je suditi prema njima, novi Samsungov flagship bi mogao da nas iznenadi, kako svojim vremenom pojavljivanja, tako i cijenom.

Naime, prema novim vijestima koje kruže globalnom IT zajednicom, južnokorejska kompanija u izradi ovog uređaja upotrijebljava novi proizvodni proces. On je s razlogom nazvan „Agile“, jer za cilj ima znatno skraćenje vremena potrebnog za plasman novih telefona na tržište, pa je trenutno uvjerenje da bi Galaxy S7 mogao da bude predstavljen na Mobile World Congressu krajem februara, s tim da neki predviđaju njegovo pojavljivanje već u prvom mjesecu naredne godine.

Osim smanjenja vremena čekanja, buduće korisnike bi moglo da dočeka još jedno lijepo iznenađenje – smanjenje cijene. Glasine govore o namjeri Samsunga da svoje telefone učini cjenovno konkurentnijim, pa se očekuje da će biti povoljniji nego raniji flagship modeli pri njihovom lansiranju u prodaju.

Iako su se prvobitno pojavile malo vjerodostojne vijesti da Galaxy S7 neće imati verziju sa zakrivljenim ekranom, novije informacije govore da se Samsung neće odreći svog novog zaštitnog znaka. Štaviše, novi uređaj bi mogao da dođe u čak četiri varijante, gdje bi i standardni S7 i S7 Edge imali svoje Plus verzije.  Najveća aktuelna debata vodi se o drugom pitanju – da li će ovaj telefon imati USB ulaz C tipa, koji bi mu dozvolio izuzetno brzo punjenje i prenos podataka.

Najinteresantnija glasina koja se pojavila u javnosti jeste ona da bi Samsung Galaxy S7 mogao da sadrži skener rožnjače. Prema nekim saznanjima, Samsung zaista radi na razvoju nove tehnologije biometrijske verifikacije, i to baš u ovoj formi. Čitači otisaka, koji prosječnom korisniku i dalje izgledaju kao naučno-fantastični elementi za koje je teško vjerovati da su postali stvarnost, mogli bi tako da veoma brzo postanu zastarjela tehnologija ukoliko Samsung zaista patentira novo futurističko rješenje.