adrenalinski show

Written by

Novi adrenalinski show na Travel Channel-u

m:tel IPTV| Views: 143

adrenalinski show

Ukoliko ste ljubitelj avanture i adrenalinskih sportova preporučujemo vam da pogledate novu emisiju kanala “Travel Channel” koja će se premijerno početi prikazivati od srijede 04. marta u 21 čas. Ova zanimljiva emisija vodi vas iza kulisa jedne od naopasnijih profesija na svijetu – pilota kaskadera na aero-mitingu. Piloti kaskaderi su piloti obučeni da izvode aerobatske vježbe, odnosno da koriste avion za izvođenje različitih manevra i akrobacija u zraku. Ovi hrabri piloti svakodnevno izlažu svoje živote opasnosti, a svake godine se povećava broj smrtnih slučajeva tokom leta. Serijal prati priče svih koji su uključeni u proces održavanja aero-mitinga, od vlasnika tima preko šetača po krilima aviona.

Piloti kaskaderi su veliki avanturisti i osobe koje obično prati neutaživa glad za avanturom. Oni moraju biti sposobni da na velikim visinama skaču sa jednog na drugo krilo aviona, da prave okrete i da se klizaju niz krila. Oni su u mogućnost da izvode različite akrobacije uz pomoć posebno dizajniranih anti-gravitacijskih mašina.

U prvoj epizodi pod nazivom “Odobrenje za uzlijetanje” pratimo priču nekadašnjeg pilota i vlasnika avio-kompanije “Super Dave” Dave-a Mathieson-a koji je uložio sav svoj novac kako bi ostvario dugogodišnje snove o avanturi na nebu. Uz pomoć akrobatskog aviona vrijednog pola miliona dolara on će pokušati da postane prava rock zvijezda pilota kaskadera. Ova avantura ipak neće biti tako lako ostvariva kao što je on na početku mislio.

San šetačice na krilima Carol Pilon da postane zvijezda neba ugrožen je na prije samog početka nakon što razorni tornado ošteti krila njenog starinskog dvokrilca. Priprema se prvi ljetni show dvokrilaca i pod znakom je pitanja da li će Carol na vrijeme uspjeti da popravi svoj avion.

Kompanija m:tel se odlučila na saradnju sa poznatim televizijskim kanalom u sklopu mjeseca avanture tokom kojeg će trajati velika akcija “Da imam krila ja bih..?”. U sklopu ove akcije imate priliku da nam pošaljete svoj odgovor na ovo pitanje u obliku kolaža sa minimalno četiri fotografije i na taj način osvojite putovanje u Dubai za dvije osobe. Više detalja o akciji “M:tel i Travel Channel te vode u Dubai” kao i prijavni formular možete pronaći na službenoj Facebook stranici kompanije m:tel.