google-chrome-pokazivac

Written by

Novi Chrome je tu – šta donosi?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 134

Najnovija verzija Google Chrome pretraživača stigla je za Mac, Windows, Linux, Android i iOS uređaje i sa sobom donijela prilagođen meni za New Tab stranicu, kao i tamni način rada te podršku za provjeru šifri.

Nova verzija popularnog pretraživača znači da jednostavno možete dodati pozadinu – izabrati fotografiju iz galerije, određenu temu, kao i bolje kontrolisati izgled ikone birajući između više vrsta. Forced Dark Mode će omogućiti postavku tamnog načina rada za sve stranice, bez obzira da li podržavaju ovu opciju ili ne.

Takođe, ekstenzija Password Checkup koja je lansirana u februaru ove godine, uskoro će biti integrisana u Chrome 78. Ova opcija biće vam od koristi tako što će vas informisati da li se prijavljujete na pouzdanu web-lokaciju i eventualno savjetovati ukoliko treba da promijenite svoju šifru.

Što se tiče ostalih funkcija, tu je i unapređenje u obliku Tab Hover Cards koje daje jasne informacije o stranicama koje su otvorene u vašem pretraživaču. Takođe, u verziji 78 Google testira novi DNS protokol HTTPS (DoH), osmišljen kako bi spriječio špijuniranje, a Google-ovi programeri uklonili su XSS Auditor – sigurnosnu funkciju prisutnu otkad je Chrome 4 objavljen 2009. godine.