Written by

Novi detalji o Nokia 8 modelu

moj android| Views: 204

nokia

Nokia je bila jedan od najspominjanijih brendova na nedavno završenom MWC sajmu u Barseloni. I dok se na najvećoj smotri mobilnih telefona najviše spominjao legendarni model 3310 u novom ruhu, finski brend u vlasništvu kineske kompanije HMD predstavio je modele serije 3, 5 i 6. Ipak, felgšip model sa kojim Nokia planira da parira najpoznatijim premijum modelima izostao je iz Barselone. U međuvremenu su se pojavile nove informacije o specifikacijama Nokije 8, odnosno P1 modela.

Nova Nokia će se uskoro pojaviti i to najvjerovatnije u dvije veličine ekrana, manji će posjedovati dijagonalu od 5.2 inča, dok bi veći dolazio u 5.5 ili 5.7-inčnoj varijanti. Rezolucija telefona će iznositi 2650×1440 piksela. Po svemu sudeći biće pokretani najmoćnijim procesorom današnjice – Qualcomm Snapdragon 835 procesor.

Nagađa se da će modeli imati minimum 4, a vrlo vjerovatno i 6 GB RAM memorije, a telefoni će dolaziti sa 64, odnosno 128 GB interne memorije, koja će se moći proširiti s microSD memorijskim karticama. Iako još uvijek nije potvrđeno, šuška se da će glavna kamera biti rezolucije 23 MP, a prednja namijenjena selfijima 12 MP. Spominje se i vodootpornosti i podrška za Google Daydream VR.

Moćan telefon pokretaće i moćna baterija, pa se pretpostavlja da će biti kapaciteta 3.500 mAh, a sasvim sigurno je da će Nokia P1 će raditi na nanovijem Android-u. Ipak, za službene specifikacije ovog pametnog telefona, kao i njegove fotografije moraćemo da sačekamo zvaničnu premijeru, koja će uslijediti u 2. kvartalu ove godine.