Written by

Novi elektrčni automobil kao konkurencija Tesli

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 250

Sve su prilike da će Tesla dobiti opasnu konkurenciju u vidu električnog pick-upa, koji od 0 do 100 ubzava za samo tri sekunde, dok s jednim punjenjem može da vozi čak 640 kilometara.

Tako će najavljeni Teslin pick-up imati konkurenta na off road terenu, jer je startup kompanija Rivian pokazala svoj model R1T, a koji će službenu premijeru doživjeti na salonu automobila u Los Anđelesu.

Rivian R1T je dugačak 5 i po metara i kao pick-up prije svega namjenjen za američko tržište, na kojem ova vrsta vozila uživa ogromnu popularnost. Plan ove kompanije je da model stigne u Evropu do 2021. godine.

U ponudi će se naći modeli s tri različite baterije, od 105 kWh, 135 kWh i 180 kWh, a pokreću ga četiri elektromotora, po jedan za svaki točak.

Ovaj robunsni terenac če usprkos masi od oko 2,6 tona od 0 do 100 km/h stići za samo tri sekunde. S jednim punjenjem baterije, zavisno o kojem modelu se radi, može prevaliti od 370 do 640 kilometara.

Pick-up na struju nudi prostora na pretek, a osim tovarnog dijela posjeduje gepek s prednje strane od 330 litara, kao i dodatni od 350 litara, koji je smješten između zadnjih vrata i točka.