Written by

Novi Honor telefon u januaru?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 151

Podbrend Huawe-ija u posljednje vrijeme bilježi sjajne prodajne rezultate, a trenutno priprema novi model za koji se vjeruje da će naići na izvrstan prijem korisnika širom svijeta.

Honor sprema novi telefon, a kompanija je objavila datum i mjesto predstavljanja novog uređaja – 22. januar u Parizu.

Za sada nije poznato previše o telefonu, osim onoga što piše na pozivnici: “See the unseen”. Pretpostavlja se da je riječ o modelu, Honor View 20, a neki izvori tvrde da će novi View imati glavnu kameru od 48 megapiksela. Prednja kamera je navodno ugrađena u ekran, ali bez kliznog mehanizma, jer će se kamera nalaziti unutar samog ekrana,

Sudeći prema tizeru ovo bi mogao biti prvi Honor  kamerom smještenom u displej, a telefon će imati okrugli otvor za prednju kameru, umjesto notch izreza u ekranu. Napominjemo da se još uvijek radi o glasinama, ali sudeći po trendovima, Honor View 20 bi mogao pratiti dolazeći model Huawei Nova 4 model. U svakom slučaju, sačekaćemo zvaničnu premijeru uređaja kada će svi detalji i sprecifikacije biti poznate.

Podsjetimo, Huawei je kao matična firma Honora prije pet godina lansirala ovu marku koju je namijenila za online prodaju na kineskom tržištu. Ipak, Honor je rapidno rastao, a najpopularnije modele prodavao u milionima primjeraka, te tako postao ozbiljna konkurencija velikim igračima u svijetu mobilne industrije. Honor ima veliki tržišni udio u Kini i Indiji, ali i u Evropi, prije svega Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španiji.