Novi Instagram stikeri služe kao poziv za grupni čet

Written by

Novi Instagram stikeri služe kao poziv za grupni čet

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 105

Da li ste ikada pomislili kako je Instagram zapravo svojevrsno takmičenje u popularnosti? Ukoliko da sada niste, onda će vas posljednje ažuriranje ove popularne društvene mreže u tome razuvjeriti.

Instagram je sada dodao novu vrstu naljepnica(stikera) za popularne Story-je, koji omogućavaju pratiocima da pošalju zahtjev i tako se pridruže grupnom razgovoru direktno iz priče.

Evo kako to funkcioniše: nova naljepnica pojavljuje se u meniju gdje su smješteni i dosadašnji stikeri. Nakon što ga izaberete, dodaje se pitanje o čemu želite razgovarati. Prijatelji koji vide Story tada mogu kliknuti na “Pridruži se chat-u” i tako direktno ući u grupu na privatnom razgovoru. Korisnik koji je postavio naljepnicu može kontrolisati ko se sve može pridružiti, a može i prekinuti razgovor kad god to poželi.

Ova mogućnost značajno bi mogla olakšati organizovanje grupnih poruka za koje Instagram Direct nikada nije optimizovan. S druge strane, ovaj stiker može biti od interesa za uticajne profile i one sa velikim brojem pratilaca koji ovu opciju mogu koristiti za grupnu promociju i nagrađivanje svojih pratilaca.

Instagram, kao jedna od najpopularnijih mreža današnjice, svakodnevno poboljšava svoje usluge, tako da ništa više ne bi trebalo da nas čudi.