Alcatel 1B

Written by

Novi model serije 1 – Alcatel 1B (2020)

mobilni svijet, u žiži| Views: 56

Alcatel je svoju popularnu seriju 1 početkom 2020. godine proširio sa još jednim modelom. Riječ je o uređaju Alcatel 1B (2020) koji dolazi sa Android Go operativnim sistemom.

Upravo ovaj operativni sistem je glavna karakteristika modela Alcatel 1B. Podsjećamo da se ovakav operativni sistem koristi u telefonima koji imaju nešto manje radne memorije i procesorske snage. Na ovaj način osigurano je da korisnici 1B modela postojeće performanse bolje iskorištavaju, aplikacije su optimizovane, a korisničko iskustvo potpuno.

Ovaj uređaj ima 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, koja se može proširiti memorijskim karticama. U pozadini se koristi Smart Manager koji stalno čisti memoriju i optimizuje potrebnu snagu.

Alcatel 1B (2020) ima 5,5-inčni ekran s odnosnom stranica 18:9. Uređaj pokreće Qualcomm QM215 čip uz četiri procesorska jezgra na 1,3 GHz, dok se za grafiku brine Adreno 308. Na zadnjoj strani uređaja se nalazi kamera od 13 MP sa LED blicem. Istovremeno, s prednje strane je postavljena 5 MP kamera za savršene selfie fotografije.

Baterija je kapaciteta 3000 mAh, a od ostalih karakteristika izdvajamo ugrađen FM radio, spajanje slušalica preko 3,5 mm ulaza te prekidač za Google Assistant putem kojeg se glasom mogu zatražiti različite informacije, bilo da ste kod kuće, u pokretu ili u automobilu.

Alcatel 1B (2020) dostupan je u dvije boje – Prime Black i Pine Green.

Alcatel telefone potražite i u ponudi kompanije m:tel.