Written by

Novi PlayStation stiže sljedeće godine?

m:ovo m:ono| Views: 79

ps5-logo-mockup

Iako je Sony četvrtu generaciju PlayStationa predstavio 2013. godine, prošle godine je ta kompanija  ponudila modifikovanu verziju konzole i jaču verziju PlayStation 4 Pro s poboljšanim hardverom i podrškom za 4K rezoluciju.

U odnosu na konkurenciju, Sony može biti itekako zadovoljan stanjem na tržištu i dosadašnjom prodajom svojih konzola, ali prema analitičaru Damianu Thongu iz Macquarie Capital Securitiesa, Sony već priprema novu verziju konzole koja bi mogla u prodaju krajem sljedeće godine.

Kao i uvijek kada su takve stvari u pitanju, ne treba očekivati službene komentare od proizvođača, ali ako je sve navedeno istina, ono što možemo očekivati tokom naredne godine dana su brojna nagađanja o novom PlayStationu.

Jedan od razloga zbog kojih Sony ovako rano kreće s razvojem nove generacije konzole je Microsoft i njihov Project Scorpio, novi model konzole koji bi trebao biti hardverski jači od PlayStationa 4 Pro.

Ono što će biti veoma bitno za odličnu prodaju i uspjeh nove generacije PlayStationa, biće i podrška igara za PlayStation 4, odnosno hoće li se na petici moći igrati igre dizajnirane za četvorku.