Novi Samsungov web browser dobio sigurnosna poboljšanja

Samsungov web browser jedan je od značajnijih kompletnih Chromium forkova sa ​​podrškom za dodatke uključujući blokatore oglasa, prilagodljiv korisnički interfejs i slično.

Tim programera iza njega radi na verziji 16, koja će unijeti niz poboljšanja u jezgru pretraživanja i njegov interfejs.

Za početak, aplikacija se sada temelji na Chromiumu M92, koji ima brže i djelotvornije otkrivanje krađe identiteta. Samsung je dodao neke vlastite sigurnosne opcije, uključujući davanje Smart Protectu mogućnosti otkrivanja i blokiranja piksela za praćenje. To su slike veličine 1×1 px koje su nevidljive, ali pomažu korisnicima trećih strana da prate koje ste web stranice posjetili.

Zatim je adresna traka poboljšana kako bi prikazala više informacija. Prikazuje podatke sljedećim redoslijedom: 1) prijedlozi odgovora (npr. Prognoza kada tražite “vrijeme”), 2) povezani prijedlozi pretraživanja i 3) prijedlozi iz vaših oznaka i istorije.

Prijedlozi su prešli s jednostavnog popisa na korištenje elementa korisničkog interfejsa čipa, što pretraživaču u omogućuje postavljanje više stavki na ekran.

Konačno, tu je i zumiranje stranice. Za razliku od uobičajenog zumiranja prstima, ovo zadržava sve na ekranu, tako da ne morate kliziti u stranu da biste vidjeli stvari koje su sklonjene. Djeluje slično povećanju veličine teksta, ali proporcionalno povećava i druge elemente na stranici.

Nove opcije možete iskoristiti za beta verziju, koja je dostupna putem Galaxy Store i Play Store. Ne trebate Samsung uređaj da biste ga preuzeli, a beta se instalira kao posebna aplikacija, tako da neće izbrisati trenutni browser koji imate.