Google Cloud Storage Nearline

Written by

Novi servis Google Cloud Storage Nearline za čuvanje starih podataka

m:ovo m:ono| Views: 65

U svakoj kompaniji postoje podaci koji su toliko stari da se rijetko kad koriste, ali isuviše važni da bi se trajno izbrisali. Upravo zbog toga kompanija “Google” donosi “Google Cloud Storage Nearline” u kojem možete čuvati sve stare podatke i to za samo jedan cent po gigabajtu podataka mjesečno.

Google Cloud Storage Nearline

Kao što mu i samo ime govori, „Google Cloud Storage Nearline“ sprema sve podatke u oblak. Brži je od tradicionalnih i offline Storage servisa za čuvanje podataka i može mu se pristupiti za samo tri sekunde. Iz kompanije „Google“ naglašavaju da korisnici mogu očekivati protok od 4 MBs u sekundi za svaki terabajt podataka sačuvanih u Nearline Storage – u. Što se više koristi Storage, to se povećava i protok, pa bi tako čuvanje 3 TB podataka garantovalo 12 MB/s protoka.

Nearline Storage je potpuno integrisan sa ostalim Google Cloud Storage servisima, tako da ćete bez problema moći otvoriti ili sačuvati neki podatak. Sada će vam sva arhiva biti nadohvat ruke i u svakom času moći ćete brzo doći do potrebnih informacija.