Novinari ocjenjuju PR-ovce na Weekend Media Festivalu

Written by

Novinari ocjenjuju PR-ovce na Weekend Media Festivalu u Rovinju

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 277

Brzina, elokventnost, konkretnost i korektnost su osobine koje će se ocjenjivati u svijetu političkog PR-a na 12. Weekend Media Festivalu koji se ove godine održava od 19. do 22. septembra u Rovinju.

Ove godine, organizatori festivala će u saradnji s agencijom Ipsos organizovati anketu u kojoj će učestvovati novinari i koji će ocjenjivati hrvatske političke PR-ovce s kojima najčešće sarađuju. Navešće najbolje i najlošije prakse s kojima su se susreli, upozoriti na probleme u odnosu s PR-ovcima i navesti karakteristike koje bi češće voljeli vidjeti kod kolega s druge strane komunikacijskog kanala.

„Kvalitetna saradnja PR-ovaca i novinara iznimno je važna za obje strane, a vjerojatno najizazovnija kad se radi o politici. Cilj ovog izbora je istaknuti najbolje prakse i ukazati na područja u kojima bismo mogli biti još bolji. “, rekao je Nikola Vrdoljak, direktor programa festivala.

Weekend Media Festival

Rezultati istraživanja ukazaće na probleme koji se javljaju u odnosu novinar/PR-ovac kako bi saradnju u budućnosti mogli unaprijediti.

„Zadovoljstvo nam je sudjelovati u projektu čija je namjera unapređenje cijele komunikacijske struke, isticanje pozitivnih primjera i nagrađivanje najboljih. Rezultati istraživanja pokazat će nam gdje smo danas te što trebamo unaprijediti kako bi se u konačnici ostvario cilj, pravovremeno, točno i potpuno informisanje građana”, kazao je Ante Šalinović, direktor istraživanja medija i oglašavanja u IPSOS Adria.

Najveći regionalni festival komunikacija je, osim po zanimljivim predavanjima te provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, poznat i kao mjesto najbolje zabave. Ovogodišnji 12. Weekend Media Festival donosi pomno osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je muzika postala umjetnost i sredstvo otpora.