Written by

Novine sa CES sajma tehnologije u Las Vegasu

m:vijesti| Views: 216

PROMO slika

Novo izdanje emisije m:magazin koja se već tradicionalno emituje svake subote u terminu od 16.15 časova donosi vam pregršt zanimljivih informacija o svijetu tehnologije, a u fokusu ovonedjeljne emisije nalazi se jedan od najvećih svjetskih sajmova tehnologije CES, koji se svake godine održava u Las Vegasu.

Ovogodišnji CES sajam obilježili su uređaji koji pomjeraju granicu mogućeg u svakom smislu, tako da su posjetioci sajma imali priliku da vide automobil Navia koji je prvi komercijalni samovozeći automobil na svijetu. Ovaj futuristički automobil ne zagađuje okolinu, a vozači mogu njime upravljati pomoću svog smartfona i posebnog touchscreen-a.

Na sajmu je predstavljena i najnovija generacija Ultra HD televizora koji će, po svemu sudeći, uskoro postati neizbježni dio svakog domaćinstva. Južnokorejski gigant Samsung izbacio je na tržište televizore sa SUHD tehnologijom koji imaju četiri puta više piksela od standardnih HD televizora, a kompanija Sony predstavila je čak 12 novih Ultra HD Bravia LCD modela. Nova linija kompanije Sony uključuje i do sada najtanji televizor na svijetu koji je tanak svega 4.9 milimetara.

Na sajmu je predstavljen i Triby, inovativni uređaj francuske kompanije Inoxia koji je idealan način za komunikaciju između roditelja i djece koja su ostala sama kod kuće. Triby omogućava djeci da nazovu roditelje i da im pošalju svoje poruke ili crteže, a ovaj uređaj se pomoću magneta može prikačiti na razne kućanske aparate.

Voditeljke Jelena Babić i Brankica Stojanović provešće vas kroz 20 zabavnih i zanimljivih minuta, a ukoliko imate prijedlog neke zanimljive teme, možete nam pisati na magazin@mtel.ba. Potrudićemo se da vaša tema postane dio nekog od narednih izdanja emisije.