sony noviteti

Written by

Noviteti koje kompanija Sony donosi u ovoj godini

m:ovo m:ono| Views: 180

sony noviteti

Na CES 2015 sajmu i Sony je predstavio nove proizvode, partnere i iskustva za svoj sve prisutniji segment nosivih uređaja – elegantno izdanje SmartWatch 3 od nehrđajućeg čelika, novu Lifelog saradnju, kao i koncept nosivih uređaja, uključujući multi-senzor, vodootporne prototipe slušalica iz kompanije Sony Corporation, dizajnirane za optimizaciju performansi i praćenje rezultata u realnom vremenu trčanja.

“Naš pristup pametnoj, nosivoj tehnologiji je zasnovan na utemeljenim i raznovrsnim iskustvima korisnika, i pružanju izbora lijepih, funkcionalnih proizvoda”, izjavio je Kaz Tajima, viši potpredsjednik, rukovodilac UX kreativnog dizajna i planiranja Sony Mobile Communications.

“Ekspanzija Lifelog-a, u smislu njegovog otvorenog API-ja, i naše vizije novih nosivih koncepata, omogućiće našim kreativnim partnerima da integrišu njihove aplikacije i usluge na našoj platformi, pružajući našim korisnicima pristup bogatijim, najšarolikijim prenosivim ekosistemima”, dodao je on.

smartwatch3

Elegantan kreativni pristup – SmartWatch 3, sada od nehrđajućeg čelika

Nakon početka partnerstva sa kompanijom Google prošle jeseni, SmartWatch 3 je posljednja generacija Sony SmartWatch uređaja.

Sony je predstavio novi SmartWatch 3, koji će globalno biti dostupan od sljedećeg mjeseca.

SmartWatch 3 od prelijepog nehrđajućeg čelika odlično se uklapa u vanvremensku estetiku za premium izgled i osjećaj. Posjeduje 1,6-inčni 320×320 TFT LCD transflektivni ekran za vidljivost pri jakom svjetlu, i vodootporan je sa rejtinogm IP68, a puni se preko standardnog microUSB porta.

Kako bi dodatno proširio spektar stilova nošenja, Sony je predstavio i novi SmartWatch 3 držač, omogućavajući korisnicima i partnerima da prilagode SmartWatch 3 bilo kojim standardnim narukvicama od 24mm.

Čak i bez Android pametnog telefona, SmartWatch 3 je zabavan i koristan uz impresivne samostalne funkcionalnosti, kao što su uvjerljiva reprodukcija muzike, inteligentna tehnologija senzora i jedinstveno ugrađen GPS senzor.

smart watch 3

Golfshot i iFit su prva dva developera/programera koji već stvaraju Andorid Wear iskustvo sa samostalnim mogućnostima koje SmartWatch 3 posjeduje, a svaki SmartWatch 3 korisnik će imati ekskluzivni pristup premijum Golfshot i iFit aplikacijama pravo iz kutije. Golfshot i iFit timovi već rade na stvaranju novog Android Wear iskustva sa Smartwatch 3 samostalnim opcijama, sa performansama koje će podjednako pratiti tok trčanja i trasu, a koje će funkcionisati samostalno.

Sony takođe najavljuje saradnju sa Virgin Atlanticom kako bi zajedno istražili SmartWear incijative, razvojem jedinstvenih rješenja i korišćenjem Sony-jevih SmartWear proizvoda da podrže operativne aktivnosti i poboljšaju korisničko servis iskustvo za Virgin Atlantic kupce. Više informacija će biti dostupno u narednim mjesecima.

lifelog

Lifelog – inspiracija kroz uvid u podatke, za svakog Android korisnika

Dostupna za preuzimanje sa Google Play prodavnice, Lifelog je popularna Android aplikacija koja je napravljena da vam pomogne da postavite lične ciljeve, pratite napredak, upoznate sebe, donesete bolje odluke o svom zdravlju, zabavite se i još mnogo toga.

Korisnici sada mogu pristupiti Lifelog-u i putem sajta lifelog.sonymobile.com. U pitanju je novi web interfejs koji korisiti otvorenu API funkcionalnost i poslednje HTML5 tehnologije, za bolje vizuelno iskustvo. Sajt je optimizovan za bilo koju veličinu ekrana, od vašeg pametnog telefona preko tableta do TV-a – sve što je potrebno da uradite je da se ulogujete koristeći vaš Sony Entertainment Network4 nalog.

Nova funkcija odražava Sony-jevu strateguju da redovno donosi nove funkcionalnosti i funkcije Lifelog aplikacije, kako bi pratila iskustva u realnom vremenu, koliko god je to moguće.

narukvice sony

Kreiranje novih iskustava, sa otvorenim principima

Sony se uduržio sa raznim lifestyle i zdravstvenim aplikacijama, kako biste dobili najviše od servisa koji već volite i kako biste otkrili nove koje će upotpuniti vaše SmartWear i Lifelog iskustvo. Uskoro, uz Lifelog aplikaciju moći ćete da:

  • Pristupite IFTTT recipes i intuitivnije povežete Lifelog i vaše omiljene aplikacije
  • Razvijete zdrave navike uz Habit Monster, kako biste naučili više o sebi zajedno sa Lifelog aplikacijom
  • Koristite Withings Smart Body Analyzer i njegove ostale zdravstvene uređaje kako biste pratili svoju težinu,BMI indeks i procenat telesne masnoce u Lifelog aplikaciji

“Lifelog je inspiracija kroz uvid u podatke i naši prvi partneri nam pomažu da ih oživimo na nove načine. Mi smo posebno dizajnirali Lifelog platformu sa otvorenim principima, sa mogućnošću koja će pomoći programerima da izgrade nova iskustva i pristupe Sony ekosistemu kao nikada do sada. Uzbudljiva godina je pred nama”, rekao je Yasuharu Nomura, Experience Planning direktor u Sony Mobile Communications.

sony glass

Istraživanje novih koncepata nosive tehnologije i kontekstualne senzor tehnologije

Paralelno sa lansiranjem novog softvera, Sony Corporation takođe omogućava pristup novim aplikacijama za postojeći prototip, SmartEyeglass Developer Edition, zajedno sa novim konceptualnim stilom, SmartEyeglass Attach! Riječ je objektivu sa ekranom koji se pričvršćuje na regularne naočare, omogućavajući programerima da kreiraju aplikacije za sport i performanse.

Sony Corporation je takođe predstavio Smart B-Trainer prototip, vodootporne all-in-one stilizovane slušalice sa višesenzorskim mogućnostima i specijalno dizajniranim za trkače. Sadašnji prototip ima ugrađenu memoriju i obezbjeđuje glasovni trening i muzičku reprodukciju, inteligentno sugerišući najpogodniju pjesmu koja prati ritam trkača tokom treninga.