Written by

Novo na Pickboxu – Misterije Frankie Drake

m:tel IPTV| Views: 133

frankie-drake-mtel-fb

Lude dvadesete, poslijeratno razdoblje, procvat kriminala i dekadencije, opuštenijeg načina života… Žene polako prodiru u dotadašnji muški svijet, ulaze na tržište rada i razbijaju društvene barijere. Jedna od njih je i Frankie Drake, jedina privatna detektivka u Kanadi dvadesetih godina prošlog vijeka. Korisnicima m:tel TV paketa preporučujemo ovu napetu seriju koju možete odmah početi pratiti na Pickboxu.

Neustrašiva Frankie odrasla je u Torontu s ocem a nakon njegove smrti seli se u Evropu u potrazi za pustolovinama. Na početku Prvog svjetskog rata postaje ratni kurir te juri motorom i raznosi poruke na prvu liniju fronta. Hrabra i smiona regrutovana je kao špijun a nakon rata vraća se u Toronto gdje osniva privatnu detektivsku agenciju. Tako Frankie postaje prvi ženski privatni detektiv.

No ona nije „obična“ detektivka. Frankie (koju glumi 37-godišnja Lauren Lee Smith) preuzima slučajeve sa kojima policija ne želi da ima posla, one koji su, po njihovom mišljenju, nerješivi. Njen nagon za avanturom dovešće je do mnogih nezgodnih i nevjerovatnih situacija iz kojih se, na čudesne načine, uspijeva izvući.

Odlična kostimografija i scenografija koja prikazuje sve dramatične promjene u društvu i uopšte društvene navike tog vremena samo su neki od razloga da pogledate ovu seriju. Naime, to je vrijeme kada je odjeća postajala sve udobnija i žene su počele prihvatati do tada isključivo muške komade odjeće poput smokinga i hlača.

Frankie je spremna pokoriti svijet, no da li je svijet spreman za nju?

Pickbox videoteku možete aktivirati kroz naš glavni m:tel IPTV meni: opcija SHOP ili odlaskom na prodajno mjesto.

Kako biste uvijek bili informisani o aktuelnoj m:tel ponudi integrisanih usluga i najnovijim TV sadržajima, posjetite naš sajt www.mtel.ba