Novo unapređenje stiglo na TikTok

Kompanija TikTok donosi novo unapređenje koje će olakšati tvorcima najpopularnijih sadržaja da sa svojim pratiocima održavaju žive sesije uz pitanja i odgovore.

Iz komanije su rekli da će vlasnici naloga sa više od 10.000 pratilaca imati mogućnost testiranja ovog unapređenja kroz opciju podešavanja same aplikacije. Nakon što ovo učine, njihovi pratioci će vidjeti dvije nove ikone koje će im dozvoliti da postavljaju pitanja kroz stranicu profila, ili direktno u sekciji komentara na video snimke koje korisnik bude postavljao.

Nakon što postave pitanje, korisnik će imati mogućnost direktnog odgovora, koji se može realizovati u formi teksta ili nove video poruke. Ovo unapređenje će pojednostaviti proces komunikacije između korisnika i pratilaca, a kao najveći bonus dolazi opcija odgovaranja na upite u direktnom strimingu uživo.

Mogućnost postavljanja pitanja i odgovora je bitan faktor kod platformi društvenih mreža, a za sam TikTok nosi jedan poseban značaj jer će tvorci video sadržaja izlaziti iz planiranih okvira video snimka kako bi odgovorili svojim pratiocima. Tako da, ova novina nije nešto što pretjerano iznenađuje.