Written by

Objavljene nominacije za nagradu Emi

m:tel IPTV| Views: 222

emmy_pickbox

Najvažnija televizijska nagrada Emi, serijski pandan Oskarima, i ove godine je iznenadila svojim nominacijama. Svečana dodjela je 18. septembra u Los Anđelesu, a kako su tek sada izašle nominacije, još uvijek treba da predviđamo koje serije i glumci će biti laureati. Nominacije su predstavili Entoni Anderson iz serije Pomalo crno i Loren Grejam poznatija kao Lorelaj iz Gilmorovih.

Pickbox se može pohvaliti da je i ove godine za svoj repertoar izabrao serije koje obožavaju i publika i kritika, a evo koje od njih su u trci za Emija:

Transparentno, koje već iza sebe ima 5 Emija i Crnkasti (Black-ish), koja na Pickbox dolazi 15. 8, u trci su za najbolju komediju godine.

Džefri Tambor iz Transparentnog i Trejsi Elis Ros iz serije Crnkasti se takmiče za nagradu za najboljeg glumca ili glumicu u kategoriji komedije.

Ako ste ove godine pratili seriju Afera (The Affar) i poznat vam je lik i djelo Mori Tirni koja glumi prevarenu suprugu Helen Solovej, sigurno će vam biti drago da je i ona u trci za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji.

Iz Transparentnog su još nominovani Gabi Hofman, Bredli Vitford i Melora Hardin, a iz Farga bi slavljenici mogli da budu Kirsten Danst, Bokim Vudbajn i Džin Smart.

Galavant, originalni mjuzikl čija se radnja odigrava u srednjem vijeku i parodija je na viteštvo, nominovan je u kategoriji originalne muzike i stihova.

Gusarska avantura Crna jedra (Black Sails) je nominovana u kategoriji vizuelnih i zvučnih efekata, dok su Vikinzi osvojili iste dvije nominacije, plus jednu za izvanrednu šminku.

Svima im naravno držimo fige i jedva čekamo dodjelu nagrada u septembru mjesecu.

Usluga Pickbox videoteke košta 7,31 KM mjesečno uz ugovornu obavezu na 12 mjeseci, odnosno 8,78 KM mjesečno bez ugovorne obaveze.