Written by

Odgovori Google Assistant-a sada izgledaju mnogo bolje

mobilni svijet, u žiži| Views: 109

Vizuelni odgovori u Google Assistant-u nisu novi, ali ih uvijek možemo koristiti više. Zato je ova kompanija nedavno ažurirala svog virtuelnog pomoćnika i dodala više odgovora koji će dodatno privlačiti korisnike servisa.

Zahvaljujući podešavanjima, pomoćnik će pružati isti odgovor kao i mobilni pretraživač kada tražite informacije o, na primjer, događajima u vašoj blizini. Isto tako, Google Assistant će omogućiti pregled standardnog Google pretraživanja umjesto horizontalnog izgleda kada dobijete listu web-lokacija kao odgovor. Ovakav izgled pretraživanja imaće za posljedicu i prikazivanje oglasa na pretraživačkoj mreži u okviru pomoćnika, pri čemu ćemo prvi put vidjeti oglase u Assistant-u.

Iz kompanije Google su poručili da oglašivači neće moći ciljati korisnike pomoćnika i da od njih neće dobijati dodatne informacije. Međutim, mnogi od njih su zabrinuti da ćemo ipak gledati više reklama tokom korištenja servisa, ali će to vrijeme najbolje pokazati.

Nove mogućnosti Google Assistant-a za sada se pojavljuju samo na telefonima sa Android sistemom i to postepeno, ne u svim dijelovima svijeta. Iako nema zvaničnih informacija, pretpostavlja se da će ažuriranja vrlo brzo biti dostupna i za iOS uređaje.