Olympus

Written by

Olimpus ima aplikaciju koja foto-aparat pretvara u web-kameru

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 87

Kompanija Olympus predstavila je novu aplikaciju za PC, koja će neke od njihovih foto-aparata pretvoriti u web-kameru.

Aplikacija će raditi samo na Windows-u i sa određenim modelima foto-aparata. Nova beta verzija aplikacije OM-D Webcam, daje mogućnost nekim Olympus uređajima za video prenos uživo i video pozive. Samo je potrebno da priključite svoj foto-aparat preko USB C kabla na vaš računar i aktivirate aplikaciju. 

Aplikacija trenutno postoji samo za Windows PC, a nije još sigurno da li će biti dostupna i na macOS operativnom sistemu. Takođe, kompatibilna je, za sada, samo sa nekoliko modela Olympus foto-aparata. Beta verzija softvera podržava modele OM-D E-M1X, OM-D E-M1, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M1 Mark III i OM-D E-M5 Mark II. Zvuk nije omogućen preko kamere, tako da još jedna najava svim korisnicima – moraćete koristiti mikrofon sa računara ili USB mikrofon. 

Trenutna situacija sa pandemijom korona virusa navela je sve da razmišljaju o novoj mogućnosti korišćenja njihovih proizvoda. Olympus je samo sljedeća u nizu kompanija koja je odlučila da svoje foto-aparate i kamere ponudi kao web-kamere. Cannon i Panasonic su već uradili sličnu stvar.