Written by

Olympus u aprilu izbacuje retro foto – aparat

m:ovo m:ono| Views: 68

Olympus

Za sve ljubitelje retro stvarčica kompanija Olympus je svom novom fotoaparatu dala „starinski“ izgled. Upakovan u metalno kućište i materijal nalik na kožu, Olympus Stylus SH – 2 stiže sa 24 x optičkim zumom, senzorom od 16 megapiksela, stabilizacionim sistemom od 5 osa i podrškom za RAW.

Ovaj fotoaparat ima LCD ekran od 3 inča sa rezolucijom od 460K tačaka, kao i WiFi podršku preko koje se može povezati sa vašim Android i iOS telefonom i prenijeti fotografije na društvene mreže. Iako djeluje kao da se ne razlikuje od svog prethodnika Stylusa SH – 1, to nije tačno. Olympus Stylus SH – 2 dolazi sa Nightscape modovima koji će vam omogućiti da noću stvarate odlične fotografije. Pored tog moda, tu su još i Scene, Panorama, PhotoStory i Advanced Movie, a uz sve njih možete kreirati 380 fotografija ili 108 minuta video snimaka rezolucije 1080 / 60 piksela.

Olympus2

Kada putujete ili prisustvujete nekom dešavanju, Stylus SH – 2 vam nudi opciju „Photo Story“ koja će vam omogućiti automatsko snimanje i čuvanje, kao i podjelu vaših fotografija u obliku kreativnog kolaža. I vi učestvujete u toj priči tako što ćete izabrati stil kolaža i zahvaljujući tome, vaše fotografije će govoriti više od hiljadu riječi.

Olympus Stylus SH – 2 u prodaju stiže u aprilu ove godine po cijeni od 400 američkih dolara, a biće dostupan u crnoj i srebrnoj boji.