Omogućen direktan pristup Instagramu iz Facebooka

facebook

Facebook i Instagram popularne su društvene mreže na kojima korisničke naloge imaju milioni ljudi širom svijeta. Da bi korištenje ovih socijalnih mreža bilo što jednostavnije, korisnicima je bilo omogućeno da direktno dijele Instagram objave na Facebooku, a sada je omogućen i direktan pristup Instagram aplikaciji iz Facebook aplikacije.

Na mjestu gdje se nalazi ikonica Messenger aplikacije, sada se u gornjem, desnom uglu pojavljuje i Instagram i korisnici će lako primjetiti da se njihova Instagram profilna slika smjenjuje sa Messenger logotipom.

Klikom na ikonicu otvara se novi prozor u Facebook aplikaciji iz kojeg se korisnici automatski prebacuju u Instagram, bez fizičke potrebe da prethodno otvore Instagram aplikaciju. Novu mogućnost korisnici su dočekali sa oduševljenjem.

Ovakav spoj Facebooka i Instagrama test je onoga što Facebook sprema, a to je integracija Facebook, Messenger, WhatsApp i Instagram aplikacija. Sljedeći na redu je WhatsApp, a Facebook razmatra na koji način će biti integrisan u postojeće aplikacije.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se