twitter facebook

Written by

Twitter počinje da liči na Facebook – stiže opcija prikaza propuštenih tvitova

m:ovo m:ono| Views: 137

twitter facebook

Poznata društvena mreža Twitter je posljednjih mjeseci razrađivala opciju “While You Were Away”, koja njenim korisnicima prikazuje najvažnije i najpopularnije tvitove koje su propustili, dok su bili offline.

Opcija funkcioniše veoma jednostavno – nakon što se prijavite,Twitter će vam automatski prikazati najbolje tvitove ekipe koju pratite.

Iako je još uvijek nejasno kako će servis birati tvitove koje će prikazati, pretpostavlja se da će ih filtrirati prema broju interakcija ostalih korisnika.

twitter social network

Twitter na ovaj način korisnicima omogućuje da ne propuste zabavne i važne sadržaje, ali se takođe pokušava povećati broj interakcija među korisnicima i ubrzati rast Twittera koji je u posljednja tri mjeseca u stagnaciji. Ova opcija je za sada dostupna samo jednom dijelu korisnika, ali kroz nekoliko dana biće dostupna svima.

Ipak, postavlja se pitanje mijenja li se ovakvim promjenama suština Twittera, jer se čini da ga one udaljavaju od njegove poznate jednostavnosti. Twitter je najbrži medij koji informacije prikazuje kratko i sažeto, i u maltene stvarnom vremenu, ali uz promjenu poput ove, jednostavnost i hronologija bi mogli biti izgubljeni.

twitter fb mobile app

Iako iz Twitter za sada nisu komentarisali novu funkciju, teško je oteti se utisku da se radi o opciji koja podsjeća na način na koji Facebook funkcioniše. Ako nekoliko dana ne posjetite Facebook, na timeline-u ćete vidjeti i objave od prije nekoliko dana. Ovo je korisno za osobe koje ne žele propustiti bitne sadržaj svojih prijatelja, ali je upitno koliko je ovaj sadržaj relevantan na Twitter-u, koji se fokusira na aktuelnost.

Uz pojavu tvitova osoba koje uopšte ne pratite, sve većeg broja sponzorisanog sadržaja, Twitter kartica koje obogaćuju sadržaj i ne zadržavaju se samo na 140 znakova, povezivanje konverzacija i mogućnost zasebnih aplikacija povezanih sa Twitterom, ova društvena mreža sve više podsjeća na svog velikog konkurenta.