Written by

Open IPTV je i za početak decembra pripremio dobre filmove            

m:tel IPTV| Views: 230

open-preporuke-foto-hemingvej-i-gelhorn

Film “Hemingvej i Gelhorn” je snažna drama koja prikazuje jednu od najljepših ljubavnih priča dvadesetog vijeka: vezu između književnog velikana Ernesta Hemingveja i pionira ratnog dopisništva Marte Gelhorn. HBO, 2.12. u 23.20 časova

Sa Klajvom Ovenom i Nikol Kidman u glavnim ulogama, i u režiji Filipa Kaufmana, film „Hemingvej i Gelhorn“ prikazuje strasnu ljubavnu vezu i turbulentan brak između Ernesta Hemingveja i pionira ratnog dopisništva Marte Gelhorn, prateći pustolovne pisce kroz sedam zemalja, od španskog građanskog rata nadalje. Njihova zajednička privlačnost ih je učinila jednim od prvih poznatih uticajnih parova i uvela ih u društvene krugove koji su obuhvatali elitu Holivuda, plemstvo književnog svijeta i Prvu porodicu Sjedinjenih Američkih Država. Kao svjedoci istorije, izvještavali su o nekim od najvećih konflikata svog vremena.

IMG_2089.CR2

U ponedjeljak, 2. decembra 2017. godine, na kanalu HBO 2 sa početkom u 19.00 časova, možete pogledati film “Crni labud”

“Crni labud” je priča o Nini (Natali Portman), balerini Njujorškog baleta, čiji je život, kao i inače u njenoj profesiji, potpuno posvećen plesu. Ona živi sa svojom majkom Erikom (Barbara Herši), bivšom balerinom, koja fanatično podržava profesionalne ambicije svoje kćerke. Kada umjetnički direktor Tomas Liroj (Vensan Kasel) odluči da zamijeni prima-balerinu Bet Mekintajer (Vinona Rajder) u Labudovom jezeru kojim će biti otvorena nova sezona, Nina je njegov prvi izbor. Ali Nina ima konkurenciju – novu plesačicu Lili (Mila Kunis), koja takođe impresionira Liroja. Kako rivalstvo dvije mlade balerine prerasta u uvrnuto prijateljstvo, Nina počinje da otkriva svoju mračnu stranu, i to s bezobzirnošću koja može da je uništi.

Kanal HBO će nas obradovati još jednim sjajnim filmskim ostvarenjem, filmom “Damilola, naš voljeni sin”, koji je na programu u srijedu, 6. decembra u 17.35 časova

Film govori o šokantnoj smrti nevinog desetogodišnjeg dječačića Damilole Tejlora 2000. godine na ulicama Londona. Pred očima svjetskih medija njegovi roditelji kreću na mučan put pronalaženja pravde – ali daleko od očiju javnosti, kako da njihova ljubav preživi takav ličan gubitak? Ova drama otkriva ličnu priču iza novinskih naslova, uvodeći nas u Damilolin svijet, istražujući njegovo putovanje od Lagosa do Londona i osvrćući se na potragu njegove porodice za pravdom. Ispričana uglavnom iz ugla Damilolinog oca Ričarda Tejlora, ovo je iznenađujuća, intimna i duboko potresna priča o očinstvu, porodici i nadi.

Ekskluzivno na TV CINEMAX, film “Bitka za Britaniju”, 6. decembra 2017. godine u udarnom terminu u 20.00 časova

“Bitka za Britaniju” Gaja Hamiltona, prikazuje uspješnu odbranu Velike Britanije od njemačkih vazdušnih napada tokom Drugog svjetskog rata. Film prati različite likove iz britanske vojske, od kojih su neki zasnovani na stvarnim ličnostima, u trenutku kad njemačko vazduhoplovstvo započinje bombardovanje Engleske, u julu 1940, kao pripremu za invaziju. Kad Njemačka, očigledno slučajno, bombarduje civilne dijelove Londona, Britanci se osvete neočekivanim vazdušnim napadom na Berlin. Pobjesneli Adolf Hitler naređuje Luftvafeu da se usredsredi na bombardovanje gradova, umjesto vojnih ciljeva – što je pogrešna odluka koja Britancima omogućava da obnove uništene vojne aerodrome. Odlučnost pilota Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva i izdržljivost britanskog naroda primoraće Njemačku da odustane od planova za invaziju.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba.