Written by

Open preporuka: “I dalje Alis”, Oskarom nagrađena drama o borbi sa Alchajmerom

m:tel IPTV| Views: 193

alis

Ovaj put preporučujemo vam Oskarom nagrađenu dramu iz 2014. godine “I dalje Alis” (Still Alice), koja je na programu HBO ovog mjeseca.

“I dalje Alis” je američka drama bazirana na bestseleru Lise Genove, koja nam daje potresan prikaz života osobe koja pati od Alchajmerove bolesti. Alis Hauland (Džulijan Mur) poznata profesorka lingvistike srećno je udata žena i ima troje odrasle djece, ali se njen život mijenja kada joj ljekari postave dijagnozu Alchajmerove bolesti, Alis i njena porodica suočavaju se sa zastrašujućim izazovima koje sa sobom nosi ovi neizlječivo degenerativno neurološko oboljenje.

Uz saznanje da je bolest naslijedila od oca, Alice saznaje da postoji šansa u omjeru pola pola da bolest prenese I na svoje potomke. Ovdje započinje njena mukotrpna bitka sa bolešću. Alis, uz to, vodi bitku sa samom sobom, pokušavajući vrijeme koje joj je preostalo iskoristiti kako bi pronašla mir i ljubav za koju je vrijedilo živjeti.

Julianne Moore nagrađena je „Oskarom“ za glavnu žensku ulogu za ovaj film, a mi vam preporučujemo da se uz program HBO-a, uvjerite u to da ga je svojom glumom zaista i zaslužila.

Više informacija o Open programskom sadržaju možete pronaći na internet stranici kompanije m:tel.  A ukoliko ste ljubitelj filmova, na Facebook stranici kompanije m:tel probajte zaigrati„Open asocijacije“, u kojoj možete da provjerite svoje znanje iz svijeta sedme umjetnosti, dobro se zabavite i svakog mjesca budete u prilici da osvojite vrijednu nagradu.