Written by

Open preporuka: “Lavirint: Kroz spaljenu zemlju”

m:tel IPTV| Views: 154

lavirint

Filmske trilogije snimljenje prema bestseler naslovima naročito su popularne posljednjih godina u Holivudu. Nakon „Divergent“ ostvarenja stigao je i akcijski triler sa SF i distopijskim elementima pod nazivom „The Maze Runner“.

U drugom nastavku „The Maze Runner“ trilogije, kod nas preveden kao Lavirint: Kroz spaljenu zemlju, pratimo bijeg Thomasa i ostatka ekipe od misteriozne organizacije WCKD. On predvodi svoje prijatelje kroz svijet koji je pretrpio apokalipsu pokušavajući pronaći lijek za spas svijeta. Njihovo putovanje vodi ih u Scorch odnosno Zgarište, koje predstavlja opustošen kraj prepun prepreka gdje se udružuju sa organizacijom Otpor. Osim ozlogašene organizacije WCKD, prepreku im predstavalju i zombiji i koji šire zarazu koja je dovela do uništenja čovječanstva

Snimljen prema romanu James Dashner-a, režiju potpisuje Wes Ball, a glavne uloge tumače Nathalie Emmanuel, Aidan Gillen, Dylan OBrien, Thomas Brodie-Sangster i Katherine McNamara. Film je vizualno atraktivan, prepun akcije koju prati misteriozna priča započeta u prvom dijelu. Posljednji dio trilogije, treba se pojaviti 2018. godine, pod nazivom The Maze Runner: The Death Cure. Mi vam do tada preporučujemo da pogledate ovaj izuzetno uzbudljiv i nadasve originaln film na programu HBO-a.

Više informacija o Open programskom sadržaju možete pronaći na internet stranici kompanije m:tel. Takođe, možete da probate i Pickbox videoteku, u kojoj se nalazi više od tri hiljadi sati najboljih filmskih i serijskih sadržaja.

Ukoliko ste isitinski filmofil a želite da osvojite Alcatel tablet uređaj, na Facebook stranici kompanije m:tel isprobajte kviz „Open asocijacije“, u kojem možete da provjerite svoje znanje iz svijeta sedme umjetnosti, dobro se zabavite i svakog mjeseca budete u prilici da osvojite vrijednu nagradu.