Written by

Open preporuke za petak 27.2. – Cinemax

m:tel IPTV| Views: 130

Petak 27.02.2015

Klasici današnjice: Skrivene bilješke u 20.00h

Politički, triler

Open najava Cinemax petak

Na filmskom kanalu Cinemax, u petak u 20 časova ne propustite sjajni politički triler Skrivene biljške. Radnja filma odvija se u Belfastu, u Severnoj Irskoj, tokom ranih osamdesetih. Britanski policijski inspektor Kerigan i američka aktivistkinja za ljudska prava Ingrid Džesner planiraju da otkriju istinu o ubistvima simpatizera IRA i jednog američkog advokata.

Pol Salivan i Ingrid Džesner su američki advokati koji se bave ljudskim pravima i rade na slučajevima zlostavljanja zatvorenika u Belfastu razdorenom ratom. Kada Pol dođe do informacija koje mogu da naškode vladi Margaret Tačer, njega ubiju, a strogo povjerljiva traka nestane. Inspektor Kerigan, kome je dodjeljen ovaj slučaj, zajedno sa Ingrid istražuje Polovu smrt koja je, izgleda, povezana sa zavjerom na najvišem nivou u okviru britanske vlade koja nasilnim i nezakonitim putem želi da potkopa Irsku republikansku armiju i liberalnu politiku prema irskim separatistima. Ingrid se sastaje sa Harisom, bivšim britanskim tajnim agentom koji se okrenuo protiv svojih nekadašnjih saradnika. Oni sada zajedno traže strogo povjerljivu traku.

Open_Cinemax2_hidden_agenda_000_-_960

Režija: Ken Louč

Uloge: Frensis Mekdormand, Brajan Koks, Bred Durif, Maj Zeterling, Džim Norton

Cinemax kanal prikazuje vrhunske i nagrađivane filmove iz cijelog svijeta. Ovaj program je prije svega fokusiran na klasike, kultne filmove, međunarodne i evropske senzacije filmskih festivala. Kanal je dostupan u dodatnom Open IPTV Cinemax paketu na poziciji 703.