Written by

Oppo je brvi prend koji će koristiti Gorilla Glass 6

moj android| Views: 123

Proizvođači popularne serije Corning Gorilla Glass su prije par dana poslali saopštenje za medije u kom obavještavaju javnost kako će prvi uređaj na tržištu koji  će imati Gorilla Glass 6 zaštitu biti za sada neimenovani Oppo mobilni telefon.

Sljedeće veliko lansiranje ove kompanije trebalo bi da bude za Oppo F9 što ga čini kandidatom za lansiranje Gorilla Glass najnovijeg proizvoda. Prema riječima predstavnika kompanije Corning, neimenovani model telefona kompanije Oppo će biti predstavljen u narednih nekoliko sedmica, ali tačan datum nije saopšten.

Oni su objavili kako je Gorilla Glass 6 namijenjen za novu generaciju pametih telefona te da će to biti bez konkurencije najizdržljivija zaštita za ekrane pametnih telefona te da će moći preživjeti u prosjeku 15 padova sa visine od jednog metra na grubu povržinu.  Prema statisci ove kompanije korisnici u prosjeku ispuste telefona sedam puta godišnje.  Što znači da bi ova zaštita mogla sačuvati telefon od oštećenja bar dvije godine.

Drugii modeli kompanije Oppo imaju Gorilla Glass 5 zaštitu zbog čega je logično da se na njihovim najnovijim modelima prvi put pojavi pojačana zaštita.